Értékelés: A Hangya és a Darázs (Ant-Man and the Wasp)

A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.

Peyton Reed hozta a tőle elvárt szintet és egy újabb családias légkörű szuperhősfilmet tett le az asztalra. Néhány évvel ezelőtt A Hangya jobban tetszett, mint most a folytatás, ám ezt kizárólag az akkori eredetiséghatásának köszönheti, hiszen a semmiből bukkant elő egy miniatűrre zsugorodni képes szuperhős. A Hangya és a Darázs készítői furmányos húzásokat bevetve remekül kiaknázták a lehetőségeket, minden zsugorodik extra picivé, vagy növekszik épület nagyságúvá, hogy még több izgalommal szórakoztassák a nézőt.

Simán kijelenthetem, hogyha az első rész tetszett, ezzel sem leszel bajban, sőt! Nyilván az eredetit nehéz felülmúlni és nem is történik ilyesmi, de a folytatás nagyon is tudja, hogy hol a helye és nem is él vissza ezzel. A 3D-s vetítést sikerült elkerülni, igazándiból nincs is rá szükség. Ahogyan azt az előzetesben is láthattuk, akciójelenetekben tényleg nincs hiány, szinte folyamatosan babusgatják a nézőt, hogy ne legyen ideje unatkozni, és tényleg nehéz, ha az ember szereti ezt a szuperhősös univerzumot. Ráadásként a készítők vizuálisan sem okoznak csalódást.

Paul Rudd egyik legjobb szerepe az én szememben továbbra is a Hangya. Ez a karakter tökéletesen illik hozzá és lényegében bármennyi részen keresztül elnézném a bevetéseit - nyilván, ha van jó alapkoncepció mögöttük. De beszélhetünk akár a gyereknevelési módszereiről is. Evangeline Lillyvel is hasonló a helyzet, remek párost alkotnak ők ketten. Michael Douglas szintén hozza a tőle elvárt szintet, kellemes társaság, mint ahogyan ugyanez elmondható a keveset szereplő Michelle Pfeifferről vagy épp Laurence Fishburne-ről. Mindannyiukat kedveltem.

Walton Goggins tényleg egy igazi rohadék - mármint, ezt most értsétek jól, de nagyon csíptem, ahogy keresztbe tesz a címszereplőknek. Azt viszont elvártam volna a forgatókönyvíróktól, hogy még jobban megnehezítse hőseink dolgát, ám a végével mindenért kárpótolnak. Jött egy olyan húzás részükről, amire szerintem nem sokan voltunk felkészülve. Nagyon szimpatikus karaktert kapott még a Szellemet alakító Hannah John-Kamen, akiben nagy potenciál van és szerencsére él is a lehetőséggel.

Szándékosan fogtam rövidre és egyben spoilermentesre ezt az írást, valamennyire azért vegyes érzéseim vannak. Hiába tetszett és kötött le végig A Hangya és a Darázs, mégsem tudott teljes mértékben elvarázsolni. Persze tényleg tele van ötletekkel és esélyekkel. Nem is tudom mi lett volna, hogyha nem vetik be mondjuk a Matchboxos témát, és zsugorítanak-nagyítanak össze-vissza ennyit és ilyen módon. 8/10. A végén két jelenetet kapunk, amelyek közül a második simán kihagyható. Bosszantó húzás ez a Marveltől, nem szoktak ilyet.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. tomdenemcruise

    Nekem jobban bejött mint az első, és az hogy némi üzeneteket családról meg hasonlókról belecsempésztek az igen ritka ezen a vonalon. Aki olvasott régebben képregényt az tudja hogy nem szólt mindegyik füzet világmegmentésről és több oldalnyi zúzásról, üdítő volt látni.

  2. zsocso

    Nagyon gyenge film volt. Szokásos Marvel szinvonal. Gyenge story, gyenge gonosz, ripacs szinészek, fárasztó poénok. A legjobb esetben is csak 5/10.
    SPOILER: A film alap szituja, hogy üldözik a labort is mekkora marhaság már. Az a szuper titkos labor száz darabra tört volna annyit dobálták az épületet. Az egyik jelenetben konkrétan betörik vele egy autó szélvédőjét.