Értékelés: A 13-as (13)

A 13-asVince, a fiatal és pénztelen villanyszerelő egy olyan boríték birtokába jut, melynek tartalma örökre megváltoztatja a sorsát. A boríték titokzatos utasításokat rejt, és Vince csak annyit tud, hogy segítségével egy vagyont kereshet. Hamarosan az alvilági szerencsejátékok legsötétebb bugyraiban találja magát, ahol az élete a tét. Géla Babluani grúz filmrendező 13 Tzameti című többszörös díjnyertes filmjével tört be a köztudatba. Most megadatott a lehetőség, hogy az izgalmas thrillert újraforgassa, mégpedig olyan sztárok közreműködésével, mint Jason Statham, Sam Riley, Mickey Rourke, Ray Winstone vagy 50 Cent. Ez A 13-as. Merj rá fogadni!

Itt a 13 inkább azt jelenti, hogy ha jót akarsz, akkor kerüld el a filmet, mert nekem két nap alatt sikerült három részletben megnézni, pedig mindössze 90 percről beszélünk. Géla Babluani volt olyan kedves, és a 2005-ös francia eredeti után – amit ugyancsak ő írt-rendezett – megcsinálta az amerikaiaknak készült verziót is, csak nagy kérdés, hogy minek?! Gyakorlatilag nézhetetlen, és élvezhetetlen. Egy év alatt 2-3 filmben kimerül, amit félbehagyok, vagy több darabban nézem, ennek sikerült elérnie. A képi világára még mondanám is, hogy sajátos, és tiszteleg a régi filmek előtt, csak épp nem szorult bele elég értelem.

A viszonylag jó neveket tartalmazó stáb egy kicsit javít a nem túl rózsás helyzeten, bár egy kicsit sok volt, mikor először megjelent Batista nyomozó (David Zayas), aztán jött Sloan (Emmanuelle Chriqui) és vámpír Eric (Alexander Skarsgård), de végül is egy DVD filmről beszélünk, szóval nincs ezzel gond. Jason Statham semmi pluszt nem ad az élményhez, valahogy elmennek mellette az események. Mickey Rourke-ot viszont egyre jobban csippantom mostanság, és talán ő volt a film egyetlen „zászlóshajója”.

Nem húzom tovább a sorokat, mert jót nem tudnék írni, rosszat pedig már hallottatok eleget, szóval nálam ez így egy az egyben leszerepelt, és a 3/10 egy kegyes döfés neki.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .