Enzo Ferrari szerepében Christian Bale

Michael Mann komolyabb vizekre evezvén talán végre elkészíti az Enzo Ferrari életrajzi filmet, amit cirka tizenöt éve próbál vásznakra vinni. Nos, a Deadline ma reggelre virradóan arról számolt be, hogy stúdiója ugyan még mindig nincs a projektnek, ellenben ez gyorsan változhat. A projektet potenciális vásárlójelöltek elé bocsátják a Telluride-i, a Torontói és a Velencei Film Fesztiválokon is, amelyekre az elkövetkezendő hetekben kerül sor. Michael Mann egyszer már dolgozott együtt Sydney Pollackkal 2008-as halálát megelőzően.

Enzo Ferrari szerepében Christian Bale

Enzo Ferrari (Christian Bale) 1919-ben autóversenyző lett, kezdetben szerény sikereket ért el. 1924-től az Alfa Romeo versenyzőjeként tengette napjait, majd az 1930-as évek elején megalapította saját cégét, a Scuderia Ferrarit, vagyis a Ferrari versenyistállót, amely egyben az Alfa Romeo versenycsapata volt. Saját neve alatt 1940-től tervezett autókat, a film története viszont 1957-ben játszódna, ami egy olyan év volt, amelyet az elkötelezettség, a kudarc, a siker, a halál és az élet egyaránt jellemzett.

Egyelőre nem világos, hogy bemutatják-e a filmben, hogyan lett Enzo Ferrari autóversenyző, és hogyan alapította meg saját istállóját. Érdekes továbbá, hogy 1957 volt az az év, amikor Portago és kilenc szurkoló meghalt egy balesetben a Mille Miglia futamon. A Ferrari több mint 5000 győzelmet tudhat magáénak a világ különböző versenypályáin. Enzo Ferrari 1988. augusztus 14-én hunyt el életének 90. évében.

Valahol fura, hogy Michael Mann újabb esélyt kap Hollywoodtól a Blackhat bukását követően, ám, ha mégis összejön a projekt, akkor Bale és Mann a Közellenségeket után ismét együtt forgathat. Ha minden a tervek szerint alakul, a forgatás leghamarabb jövő nyáron kezdődhet, szóval gyorsan a tettek mezejére kell lépniük, és kiválasztani a többi szereplőt is. Én nagyon bírnám, ha mihamarabb megvalósulna, habár egyetlen dolgot nem értek: nem Bale-nek szól, de Ferrari egy echte olasz fickó volt, nem tudnának valami olasz színészt szerezni a szerepre? Nyilván értem én, hogy kell egy húzónév, egy ismert arc...

Egy másik Ferrarit érintő projekt is van kibontakozóban, amelyben Ferrari Forddal való rivalizálását mutatnák be egy Le Mansi verseny keretén belül. Ennek a címe Go Like Hell, a főszerepre pedig több alkalommal Tom Cruise-t beszélték, de jó ideje nem hallottunk semmit a projekt felől. Bale-t a közeljövőben az alábbi filmekben láthatjuk: The Deep Blue Good-by, Knight of Cups, The Big Short - mindegyikről találtok infót a múltból.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .