Elhunyt Jóhann Jóhannsson zeneszerző

Basszus! Nem sok halálhírt hozok le, de a 48 éves korában eltávozott Jóhann Jóhannsson kivétel ez alól. Konkrétan napjaink egyik legtehetségesebb zeneszerzője volt, akinek imádtam a filmzenéit.

Az izlandi származású zeneszerzőt berlini lakásában találták holtan a tegnapi nap folyamán, a hírt pedig Jóhannson menedzsere is megerősítette. Tim Houston, Jóhannson Los Angelesi menedzsere elmondta, hogy a berlini hatóságok vizsgálják a halál okát és boncolást is végeznek. Egyelőre ismeretlen, hogy mi okozta ezt a tragédiát.

Jóhann Jóhannsson két Oscar-jelölést és számtalan egyéb jelölést gyűjtött be munkássága során. Ő szerezte többek között az Érkezés, A mindenség elmélete, a Sicario - A bérgyilkos és a nemrégiben bemutatott magyar film, A hentes, a kurva és a félszemű zenéjét is. Ezen kívül az idén érkező Mandy és a The Mercy zenéje is az ő keze által született meg, illetve a jelenleg utómunkálati fázisban járó Mária Magdonát is ő komponálta alá.

Béke poraira!

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .