CineFest 2018: Midnight Screenings

Pénteken indul a 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Film Fesztivál, így már nagyon aktuális a menetrend. Első állomásként a Midnight Screenings felhozatalát mutatnám, amelyben ugyan csak három film kapott helyet, bizonyára mindenki talál ebből a válogatásból legalább egyet, ami érdekes lehet a számára.

A gonosz természetrajza (The Field Guide to Evil) - Magyarország/Lengyelország/Törökország/India/USA/Ausztria/Németország/Görögország - 117 perc

Rendezők: Peter Strickland, Ashim Alhuwalia, Veronika Franz, Severin Fiala, Agnieszka Smoczynska, Katrin Gebbe, Can Evrenol, Calvin Reeder, Yannis Veslemes

Sztori: Mítoszokból, legendákból és népmesékből ismerjük őket. Az emberiség legsötétebb félelmeiből születő történetek fektették le a horror műfajának alapjait. Ez az antológia napjaink talán legtehetségesebb nyolc horror-rendezőjének egy-egy történetét mutatja be. Mind a saját országukból hoztak el egy rémet, hogy sehol ne legyen nyugodt az álmunk.

Béta teszt (Beta Test) - USA - 88 perc

Rendező: Nicholas Gyeney

Szereplők: Larenz Tate, Manu Bennett, Linden Ashby

Sztori: A videojátékos Max Troy rájön, hogy a jelenleg tesztelt játékban történő események a valóságban is bekövetkeznek. Össze kell fognia a játék főhősével, Orson Creeddel, hogy leleplezzék az összeesküvést még mielőtt megvalósulna a gonosz terv minden részlete.

Mandy - A bosszú kultusza (Mandy) - USA - 121 perc

Rendező: Panos Cosmatos

Szereplők: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache

Sztori: 1983-ban járunk, valahol az érintetlen vadonban. Red Miller beleszeret a csábító Mandy Bloomba. De a gondosan felépített idill egy pillanat alatt összeomlik, amikor egy csapat elvakult bálványimádó és természetfeletti teremtmény pusztítani kezd a Paradicsomban. A megtört Redet már csak egy cél vezérli: egyenként levadászni ezeket az őrült gonosztevőket és bosszút állni.

A részletes programtervért látogassatok el a cinefest.hu weboldalra.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .