CineFest 2017 - Értékelés: Purgatórium (Purgatoryo)

A "Purgatórium" Ilyongról szól, akit nemrég lőttek le a rendőrök. Holttestét egy lepukkant hullaházba szállítják, amit a kapzsi homoszexuális Violet vezet. Violet úgy próbál megélni, hogy a holttesteket bérbe adja Simonnak. Ott van még Jojo is, a rendőr, akit Simon azért fizet, hogy rendszeresen szállítsa a hullákat. Violetnek két alkalmazottja van: On-on és Dyograd. Ők készítik fel az elhunytakat a ravatalozáshoz. Bármilyen jóképű fickó is On-on, már csak egy dolog élteti, a szerencsejáték. Dyograd viszont csak szex közben érzi elemében magát. Nem sokkal Ilyong érkezése után elszabadul a pokol.

Úgy látszik, nem telhet el úgy CineFest, hogy ne láthatnánk beteg filmet. A Purgatórium egyértelműen egy beteg alkotás, ám közel sem annyira, mint a tavalyi Hotel Mist. Ezúttal a Fülöp-szigetek engedte lazára a gyeplőt, és Roderick Cabrido rendező egy hullagyalázós, purgatóriumban játszódó krimi-drámával ostromolja a nézőit, ahol természetesen közel sem úgy működnek a dolgok, ahogyan azt a törvény előírja.

Ebben a filmben van minden a-tól z-ig, habár újra hangsúlyozom, hogy lehetett volna ez sokkal rosszabb is. Nem tudom eldönteni, hogy mennyire ciki egy ilyen filmmel előrukkolni készítőként, de azt tudom, hogy két dolog miatt néztem végig: az egyik, hogy nagyon nem feszítette túl a húrt, a másik pedig, hogy a fesztiválon láttam, mert itthon negyedóra elteltével biztosan kikapcsolom. A színészek játéka nem rossz, de a jó nem ilyen. Ennek a népcsoportnak kissé nehezen megy a színészkedés, és erre nincs mentség. Nem értem, hogy minek erőltetik a dolgot, mikor sok alkalommal inkább nevettem az egészen, annyira béna produkciót adnak elő. Nyilván van kivétel, nem végig gázos a helyzet ebből a szempontból, és ez a lepedő inkább a fiatalabb színészekre húzható rá, de akkor is…

Az előzetes sokat segíthet a döntésben, hogyha a leírtak után valaki még kedvet kapna a Purgatórium megnézéséhez. Nekem ez így 4/10-et tudott, és azért jövök ilyen csekély pontszámmal, hogy mindenkit óva intsek az egésztől. Normál esetben, ha nem az lett volna a fő téma, ami, meglenne az ötös is. Haha.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .