CineFest 2016: Versenyen kívül: Kitekintő kategória

Ahogyan azt már megszokhattuk a CineFest felhozatalától, mindig érdemes nyomon követni a versenyen kívüli Kitekintő kategóriát is, amelynek keretén belül több érdekesnek ígérkező filmalkotás is bemutatásra kerül - és nincs kizárva, hogy idehaza nagyvásznon egyedül a fesztiválon találkozhatunk vele.

Elvis & Nixon - USA, 86 perc

Rendező: Liza Johnson

Szereplők: Michael Shannon, Kevin Spacey, Alex Pettyfer

Sztori: 1970 decemberében a rock ’n roll királya (Michael Shannon) hirtelen megjelent a Fehér Ház kapujában azzal, hogy találkozni akar a világ legbefolyásosabb emberével, Nixon elnökkel (Kevin Spacey). Íme a Nemzeti Levéltár legkeresettebb fotójának története - kendőzetlenül és végtelenül viccesen elmesélve.

CineFest 2016 Versenyen kívül Kitekintő kategória_01_Elvis & Nixon

THX 1138 - George Lucas rendezői változata (THX 1138 - The George Lucas Director's Cut) - USA, 86 perc

Rendező: George Lucas

Szereplők: Robert Duvall, Donald Pleasence, Don Pedro Colley

Sztori: Georce Lucas filmtörténeti jelentőségű Orwell adaptációjában a polgárokat a hatalom folyamatosan kábítószerekkel tartja kordában, akik mit sem sejtve, kezes bárányként élik mindennapjaikat. Ám egyszer csak THX 1138 (Robert Duvall) leáll a tablettákkal, és a törvényeket megszegve szerelmes lesz, teherbe ejti LUH 3417-et (Maggie McOmie). Bűnük miatt menekülniük kell…

CineFest 2016 Versenyen kívül Kitekintő kategória_02_THX 1138

Fiú a vonaton (The Boy on the Train) - USA/Magyarország, 80 perc

Rendező: Roger Deutsch

Szereplők: James Eckhouse, Tóth Barnabás, Szervét Tibor

Sztori: Egy amerikai kísérleti filmes, Roger Deutsch visszatér Budapestre a sok évvel ezelőtt forgatott filmje vetítésére. A vetítés utáni napon találkozik egy férfival, aki azt állítja, hogy szerepelt a filmben. Az időközben felnőtt Jánosnak nem tetszik, ahogy a rendező ábrázolta. Ami egy egyszerű kávézásnak indult az hamarosan egy hol vicces, hol már-már hátborzongató roadtrippé válik.

CineFest 2016 Versenyen kívül Kitekintő kategória_03_Fiú a vonaton

Törés (Sa-nap / Snap) - Thaiföld, 97 perc

Rendező: Kongdej Jaturanrasamee

Szereplők: Toni Rakkaen, Waruntorn Paonil, Krisana Panpeng

Sztori: Pueng úgy tervezte, hogy élete végéig boldog házasságban él Mann-nal, az ígéretes jövő előtt álló őrmesterrel. Amikor azonban visszatér szülővárosába egy esküvőre, összetalálkozik a régi barátaival és a Fiúval, aki szintén az esküvőre érkezett, fotósként. Hamarosan felszínre törnek az egykor eltemetett érzelmek és emlékek.

CineFest 2016 Versenyen kívül Kitekintő kategória_04_Törés

Azok az álmatlan éjszakák (All These Sleepless Nights) - Lengyelország/Anglia - 100 perc

Rendező: Michal Marczak

Szereplők: Krzysztof Baginski, Michal Huszcza, Eva Lebuef

Sztori: Akárcsak Berlin a századfordulón, Varsó most keresi önmagát. Nyüzsögnek itt a huszonévesek, akik a helyüket keresik egy - a múltja és jövője között őrlődő városban. A film egy csapat művésznövendéket követ, akik arra vágynak, hogy találjanak egy gyönyörű pillanatot, ami örökké tart.

CineFest 2016 Versenyen kívül Kitekintő kategória_05_Azok az álmatlan éjszakák

Közeli találkozások Zsigmond Vilmossal (Close Encounters with Vilmos Zsigmond) - Franciaország, 80 perc

Rendező: Pierre Filmon

Szereplők: Nancy Allen, John Boorman, James Chressanthis

Sztori: A film egy különleges találkozásról szól. Az utolsó mohikán, a legendás operatőr, Zsigmond Vilmos (83) találkozásáról egy fiatal francia rendezővel, Pierre Filmonnal. Pierre azt akarta, hogy Vilmos fényképezze az első játékfilmjét. A forgatás előkészítésére várva többször is találkoztak és egyszer csak létrejött egy másik film: egy film, amiben a kamera mögött álló férfi átkerül a kamera másik oldalára.

CineFest 2016 Versenyen kívül Kitekintő kategória_06_Közeli találkozások Zsigmond Vilmossal

Halál Szarajevóban (Smrt u Sarajevu / Death in Sarajevo) - Franciaország/Bosznia-Hercegovina, 85 perc

Rendező: Danis Tanovic

Szereplők: Snezana Vidovic, Izudin Bajrovic, Vedrana Seksan

Sztori: 2014. június 28., Szarajevó. A város legjobb szállodájának igazgatója izgatottan készül a városba érkező rangos delegáció fogadására. Az elnöki lakosztályban egy francia vendég gyakorolja hatásos beszédét, a tetőteraszon pedig televíziós stáb készít interjúsorozatot Gavrilo Principről és tettének következményeiről. A szálloda személyzetének azonban nem az évforduló a legfőbb gondja: hónapok óta nem kaptak fizetést, ezért sztrájkra készülnek.

CineFest 2016 Versenyen kívül Kitekintő kategória_07_Halál Szarajevóban

Szerelem és barátság (Love & Friendship) - Írország/Hollandia/Franciaország/USA/Anglia, 92 perc

Rendező: Whit Stillman

Szereplők: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel

Sztori: A gyönyörű özvegy, Lady Susan Vernon úgy dönt, hogy az apósáéknál várja ki, amíg elülnek a pletykák a szerelmi életéről. A háttérből azonban továbbra is azon igyekszik, hogy férjet fogjon magának és gondoskodjon eladósorban lévő, de vonakodó lánya, Frederica jövőjéről.

CineFest 2016 Versenyen kívül Kitekintő kategória_08_Szerelem és barátság

Memo (Memo - Hypermnesia) - Magyarország, 88 perc

Rendező: Tasnádi István

Szereplők: Lengyel Tamás, Molnár Áron, Haumann Péter

Sztori: An ambitious psychiatrist is researching a strange and unique mental state: hypermnesia, first of all because he would like to help his amnesic father. When he finds a patient with hypermnesia, he decides to take him out of the mental hospital at his own risk and study him. An unusual relationship is formed between the two men, which starts to endanger the doctor's career, his marriage and even the patient himself.

CineFest 2016 Versenyen kívül Kitekintő kategória_09_Memo

Elle - Franciaország/Németország/Belgium, 130 perc

Rendező: Paul Verhoeven

Szereplők: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny

Sztori: Michèle kemény nő. Egy piacvezető vállalat igazgatójaként ugyanolyan könyörtelenül bánik el szeretőivel, mint a versenytársakkal. Amikor azonban egy ismeretlen tettes betör a lakásába a nő egy életre megváltozik. Megtalálja a férfit és ők ketten különös, ugyanakkor izgalmas játszmába kezdenek…

CineFest 2016 Versenyen kívül Kitekintő kategória_10_Elle

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .