CineFest 2016 - Értékelés: Egyes nők (Certain Women)

Montana déli részének kéklő égboltja, végeláthatatlan síkságai és mélységes nyugalma kiváló hátteret szolgáltatnak az Egyes nők című film hőseinek. Erős, független nők nagy és kevésbé nagy pillanatait jeleníti meg a film, akik megérteni és egyben formálni is szeretnék az őket körülvevő világot.

Újabb erős és türelmet próbára tevő dráma az idei Sundance Film Fesztiválról. Három különálló történetet mesél el az Egyes nők, és a címe alapján bizonyára mindenkinek világos, hogy mi a téma. Kelly Reichardt rendezőnő művével nem egészen tudtam azonosul, és az mindig problémát, illetve jelen esetben konkrétan szenvedős perceket szült. Világos a film üzenete, csak épp felém nem úgy jött át, ahogyan azt tervezték.

egyes-nok_01

Mivel egy meglehetősen lassú, komótos lefolyású drámáról beszélünk, így nem is csoda, hogy hasonló érzések törtek belőlem elő. Laura Dern történetével indítunk, amelyben Jared Harris a másik főszereplő, és egyértelműen nem ez a kedvencem, ugyanakkor a színészi alakítások elég áthatóak benne, és ez átsegített a nehéz perceken.

A második történet főszerepében Michelle Williams áll, és ez már egy fokkal közelebb tudott hozzám kerülni, de ez tényleg nem az én filmem - gondoltam ekkor. Aztán elindult a harmadik történetszál, amelyben Kristen Stewart a főszereplő, akihez tudjátok, hogyan viszonyulok, szóval itt tényleg elég remény-veszett voltam már.

egyes-nok_02

Mindezekkel ellentétben mégis Stewart élethelyzete tetszett a legjobban, kivéve azt, ahogyan elbánt Lily Gladstone karakterével. Sok mindent megértettem ebben a drámában, de azt nem, hogy Stewart miért kapott egy igazi cold hard bitch szerepet?! Ugye az Azonosakban hangzott el tőlem ez róla, de jelen esetben sajnálatos módon ez még inkább igaz volt rá. És az sem lett volna baj, ha azt akarja, amit csinált, csak legalább korrektül lekommunikálta volna.

Bizonyára észrevettétek, hogy nehezen találok mondanivalót róla, ezt tényleg nem nekem címezték, viszont mindhárom karakter történetéről elmondható, hogy tanulságos. A tájakat sivárság és kopárság jellemzi, amelyek tökéletes hátteret nyújtanak Kelly Reichardt (Sötét húzások) alkotásának. Ezek tükrében nem maradt más pontok tekintetében, mint egy gyengébb 6/10 kiosztása.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .