Berlin 2014: Wes Anderson Grand Budapest Hotelje nyitja a fesztivált

2014. február 6-án nyitja meg kapuit az immáron 64. alkalommal megrendezésre kerülő Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek nyitófilmje a The Grand Budapest Hotel lesz.

Úgy gondolom, ettől impozánsabb nyitófilmet nem is lehetett volna választani, hiszen Wes Anderson megannyiszor bizonyította már, hogy érdemes odafigyelni a műveire. Nyilván bizonyos kereteken belül, és az is tény, hogy alkotásai nem mindenkinek szólnak.

"Borzasztóan örülünk, hogy Wes Andersonnal nyit a 64. Berlinálé, pontosabban az ő új filmjével, a The Grand Budapest Hotellel. Anderson vonzereje egyedülálló, és ez a vígjáték is hasonlóan nagy út előtt áll", mondja a fesztivál igazgatója, Dieter Kosslick.

Berlin 2014 Wes Anderson Grand Budapest Hotelje nyitja a fesztivált

A film angol-német koprodukcióban készült, és Gustave H, a legendás portás történetét meséli el, aki egy felkapott európai szállodában dolgozik a háború idején, és közeli barátságba kerül Zero Moustafával, a hordárfiúval. A cselekmény középpontjában egy felbecsülhetetlen értékű reneszánszfestmény ellopása, valamint egy hatalmas családi vagyonért zajló harc áll, melyhez egy folyamatosan változó kontinens szolgáltatja a hátteret.

Bár a cím a fővárosunk nevét tartalmazza, a filmet viszont Németországban forgatták, elsősorban Görlitzben és más szászországi helyszíneken, valamint a Potsdamban található Babelsberg Stúdióban.

A filmet Amerikában a Fox Searchlight Pictures forgalmazza, és a tervek szerint 2014. március 7-én debütál, míg Európában is nagyjából ekkor kerül vásznakra. A The Grand Budapest Hotelnek már van hazánkban forgalmazója, de egyelőre premierdátummal még nem rendelkezik.

Végül meghagytam a végére a stáblistát, ami az alábbi neveket sorakoztatja fel: Edward Norton, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Owen Wilson, Bill Murray, Ralph Fiennes, Jude Law, Willem Dafoe, Adrien Brody, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Tom Wilkinson és F. Murray Abraham.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .