Batman - A Sötét Lovag (The Dark Knight)

Batman - A Sötét Lovag poszterHárom évvel első Denevéremberes mozija, a Batman-Kezdődik! után Christopher Nolan elkészítette a folytatást, ami még egy kicsit sötétebb és gonoszabb lett. Batman (Christian Bale) ellenfele ezúttal az őrült Joker (Heath Ledger), akit csak az érdekel, hogy minél nagyobb káoszt okozhasson. Az előző részből megismert segítők ezúttal is ott állnak Bruce Wayne mellett, Alfred (Michael Caine), Gordon felügyelő (Gary Oldman), Mr. Fox (Morgan Freeman) és Rachel (az előző részben Katie Holmes, most Maggie Gyllenhaal), valamint az új polgármester jelölt, a város Fehér Lovagja, Harvey Dent (Aaron Eckhart). A csapat több száz bűnözőt juttat rács mögé, Joker azonban mindig kicsúszik a kezeik közül, amikor végre Gordonnak sikerül elkapnia, Joker már foglyul ejtette Harveyt és Rachelt, és csak az egyiküket van esély megmenteni. Batmna Harveyért indul, azonban a robbanás miatt Harvey fél arca leég. A kórházban Joker őt is megfertőzi káoszelméletével és így Harvey is a gonosz katonája lesz, Kétarcként. Joker eközben az egész város életére tör, két hajó indul a tengeren, egyiken a több száz rabbal a másikon pedig a város polgáraival, mindkét hajón egy egy detonátorral, amit ha éjfél előtt megnyomnak a másik hajó megsemmisül, ők viszont megússzák. Batman végül időben közbelép, így az emberek megmenekülnek.

Összegzés: A 2008-as év egyik legjobban várt filmje, ami egy sajnálatos hír, Heath Ledger halála miatt is a középpontba került. Christopher Nolan rátett még egy lapáttal az első részre, így a folytatás is egy remek mozi lett.

Értékelés: Heath Ledger vitathatatlanul élete legjobbját nyújtja, és Christian Bale is hozza a már megszokottat Batmanként. A többi szereplő Harvey kivételével elég kevés szerephez jut, de ez nem is feltétlenül baj. Valamiért azonban nekem a Kezdődik! így is jobban tetszett. De azért a Sötét Lovag így is az év egyik legjobbja, nálam 9/10.

A filmnews.hu egykori szerkesztője, jó barát.

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .