Az év botránya alakul az Adéle élete körül?

Abdellatif Kechiche pert indított Lea Seydouxszal szemben, amiért kritizálta a filmet és magát a rendezőt is. Tovább forrongnak az indulatok az Adéle élete körül. Abdellatif Kechiche rendező ezúttal nyílt levélben fejtette ki véleményét egy weboldalon.

Az év botránya alakul az Adéle élete körül 01

Levelében erősen kritizálja a Le Monde magazint, Aureliano Tanot újságírót és Lea Seydouxot is, aki szerint rágalmazó dolgokat mondott róla, hogy ezzel hívja fel magára a figyelmet, miután megnyerte az Arany Pálma-díjat.

A Le Monde-ot azzal támadja, hogy negatív hangvételű cikkeket írtak a forgatásról, de elsősorban Seydoux ellen szólal fel, akit "arrogáns, elkényeztetett gyereknek" nevez a levelében. Sőt, perrel is fenyegeti a színésznőt, amiért több interjúban is bírálta rendezői munkáját és azt mondta, soha többé nem dolgozna együtt vele.

"Seydoux kisasszony többször is megköszönte nekem a lehetőséget, mind nyilvánosan, mind pedig négyszemközt, és miután Cannes-ban a karjaimban sírt a boldogságról, amit ennek a szerepnek köszönhet… Úgy vélem, minden valószínűség ellenére elég rendesen megváltozott a velem szemben tanúsított hozzáállása." - [bólogat] (a szerk.)

Az év botránya alakul az Adéle élete körül 03

Miután az Arany Pálma-díja után ünnepelt, sztárrá vált és a figyelem középpontjába került, folyton csak mocskolódott és túlzásokba esett. Véleménye szerint ez egy marketingfogás volt a színésznőtől, hogy megőrizze a róla kialakult lázadó képet és továbbra is a magazinok címlapján maradhasson.

A rendező "perverz csalásnak és manipulációnak" nevezte, amit művel, és hozzátette, hogy "tisztában volt azzal, hogy szavai rágalmazóak." "Én pedig visszaírtam neki, hogy ezt majd magyarázza a bíróságon."

Kechiche rendezői módszereit sok kritika érte Seydoux és nevük elhallgatását kérő stábtagok részéről is. Kechiche akkor kapta fel igazán a vizet, amikor Tonet egyik cikkében megjelentek ezek a névtelen vádaskodások, és ettől kezdve az újságíró egészen Cannes-ig folyton csak lehúzóan beszélt a filmről. A Tonet cikkében azt állították, hogy a forgatási napok embertelenül sokáig tartottak, ráadásul nagyon nehéz körülmények között kellett dolgozniuk. Kechiche szerint ez a cikk az egész karrierjét tönkretette volna, ha a film nem kapja meg az Arany Pálmát.

Az évelején megjelent interjúkban Seydoux egyetértett azokkal az állításokkal, amelyek szerint "szörnyű" volt a forgatás, és azt mondta, soha többé nem akar együtt dolgozni a rendezővel, ugyanis Kechiche rengetegszer újravetetett velük bizonyos jeleneteket, és igen dühösen adott hangot nemtetszésének, ha valamivel nem volt elégedett.

Az év botránya alakul az Adéle élete körül 02

Az ügy még ugyan nem zárult le, de aligha fog közbeszólni a film bevételeibe, ugyanis hazájában, Franciaországban 261,000 jegyet értékesítettek már az első héten, és mindezt 285 vásznon produkálta az Adéle élete. Már közel járnak a 600,000-hez, és azt se feledjük, hogy a majd háromórás játékidő sem könnyíti meg a film dolgát. Az amerikai közönség holnaptól láthatja a filmet egyes mozikban, akiknél NC-17-es, vagyis a legdurvább korhatár besorolást kapta a film.

Végezetül annyit tennék hozzá személyes véleményként, hogy ez így nagyon csúnya húzás Seydoux kisasszonytól, ugyanis tényleg ott a Cannes-i boldogság, a siker, aztán meg ilyeneket állít. Ha valami nem tetszett volna neki igazán, véleményem szerint léphetett volna a projektből, és kerestek volna helyére valaki mást. Oké, hogy aláírta szerződését, de ebből a filmből pont lehetett volna dobbantani, mert ha tényleg ennyire "szörnyű" volt a forgatás, itt aztán lett volna mivel magyarázni döntését. De mondok ettől jobbat, Lars von Trierrel dolgozzon majd egyszer együtt, utána visszasírja Kechiche-t. A másik pedig, az újságíró lehúzó kritikái, aztán mikor siker lett, részéről is csend lett. Fura ez, és kissé képmutató is egyben, de ez csak a saját véleményem az egészről. Apropó, a másik főszereplő lánynak, Adèle Exarchopoulosnak nem volt szörnyű a forgatás? Érdekes, hogy ő nem jött ilyenekkel, pedig a történet szerint is őt érte nagyobb bántalom, szenvedés.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 hozzászólás

  1. Anonymous

    Annyi a különbség, hogy Adèle valószínűleg alázatos és elhivatott, Seydoux pedig ezeket hírből sem ismeri.