Az emlékek őre moziplakátját életre kelti a Layar

Elsőként Magyarországon Az emlékek őre (The Giver) című film plakátja szólal meg a Layar alkalmazás segítségével, amely a kiterjesztett valósággal (augmented reality) emeli újabb szintre a mozizás élményét.

Az emlékek őre moziplakátját életre kelti a Layar

A kiterjesztett valóság egy olyan technológia, amely lehetőséget teremt a felhasználóknak, hogy egy hirdetést, könyvet, játékot vagy moziplakátot nézve plusz információkhoz jussanak és életre keltsenek bármit, amit mobil készülékük képernyőjén át néznek.

Ahhoz, hogy megtekintsük Az emlékek őre című filmhez kapcsolódó interaktív tartalmat, le kell tölteni az ingyenes Layar alkalmazást a Google Play Áruházból vagy az App Store-ból mobilunkra vagy tabletünkre, majd az eszközt irányítsuk a moziplakátra, amely miután felismerte mi van a képen, megjeleníti a plusz információkat.

Hasonló technikával már találkozhattunk Magyarországon újsághirdetésekben és könyvborítón, de moziban elsőként Az emlékek őre filmhez készült AR moziplakát.

Az emlékek őre Layar plakátjai már a mozikban vannak, a film pedig szeptember 11-től látható.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .