Asszociációmentes marad múlthéttől a moziba járás?

Részemről semmiképpen nem. Múlt hét pénteken jöttek a sokkolóbbnál sokkolóbb hírek a The Dark Knight Rises Denver városában tartott éjféli vetítésén történt tragédia kapcsán, amelyből azóta 'sajnálatos módon' az egyik legolvasottabb cikk lett.

Asszociációmentes marad múlthéttől a moziba járás 01Nézők Jersey Cityben, a Liberty Science Center IMAX vetítőtermében a TDKR premierjén

Rövid pályafutásom során ez volt számomra az egyik legmegrázóbb hírösszeállítás. Konkrétan kínlódtam vele, több tízpercem ment rá, mire kerek mondatokat sikerült megfogalmazni. Már akkor is gyanakodtam, hogy ez arra vezethető vissza, hogy nem kevés időt töltök moziban, és ez hatással van rám. Gyanúm szombat este beigazolódni látszott, sőt, be is igazolódott, amikor A csodálatos pókembert újranéztük. Kis, egytermes mozi, természetesen vészkijárattal, és amikor arra tévedt a pillantásom, egyből elkezdtem agyalni, hogy a péntek éjjeli események nem egy film képsorai voltak, hanem a rideg valóság, ami nincs is olyan távol, még ha több ezer kilométerre is történt.

A félreértés elkerülése végett ez a poszt nem azért született meg, hogy kifejezzem félelmeimet, csupán régen volt már elmélkedős poszt, és ami még fontosabb, hogy kíváncsian várom kommentben, hogy rátok milyen hatást gyakorolt a szóban forgó eset. Már kevesebb, mint 48 óra van a TDKR éjféli premierjéig, és ha legtöbben nem is erre, de egy csütörtöki vagy hétvégi vetítésre biztosan be fogtok nevezni, szóval itt az alkalom, hogy frissen leírjátok ezzel kapcsolatos gondolataitokat.

Nyilvánvalóan megoszlik majd a témáról a vélemény, és lesznek olyanok is, akikre semmisen hat, de ennek ellenkezője is sanszos. Christopher Nolan rendező egy interjújában úgy nyilatkozott, hogy 'A mozi az én otthonom, és elképzelhetetlennek tartom a történteket.' - ez tőlem sem áll távol, bár közel sem tudok annyi filmet moziban nézni, mint amennyit szeretnék, de nagyon szép szavak ezek tőle. Részvétét is kifejezte az érintett családtagok felé, és a tegnapelőtti box office számok egy napos csúsztatása is nemes gesztus a nagyobb stúdióktól. Ezúton fejezném ki együttérzésem a tragédiát érintő családok felé! Az áldozatok pedig RIP!

Kezdődhet a kommentbombázás és mindenkinek jó szórakozást a filmhez!

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

4 hozzászólás

  1. Grosz László

    Ami történt Denverben az borzalmas dolog, de kétségem sincs hogy ugyanez mondjuk megtörténne Magyarországon is egyszer.
    Amikor meghallottam aszt hogy mi történt azonnal néztem az emberek hozzászólását és láttam hogy az együttérzés helyet mindenki a fegyvertartásról és a film miatt aggódott, pedig ilyenkor a részvét a legfontosabb.

  2. Engem speciel k*vára idegesít már, hogy mindenhol erről kell olvasni. Nem arról van szó, hogy nem sajnálom a hozzátartozókat, de ez azért már sok. Most hónapokig csak a merénylő életével lesz tele a média, olyan emberek is megszólalnak, akik el sem tudják képzelni, hogy milyen lehet egy ilyen dolog, vagy egyáltalán mit is jelent a fájdalom szó. Most ez a nagy divat, fogjuk és fejezzük ki részvétünket csak úgy. Még Heath Ledger apját is képesek voltak beráncigálni az esetet követően és a férgeknek volt pofájuk a karakterére fogni az egészet. Na ennyit az amcsikról úgy dióhéjban. Obama meg húzza le magát a klotón.

  3. Grosz László:
    Az első mondatodat úgy érted, hogy elképzelhetetlennek tartod, hogy itthon ilyen történjen? Igen, ez a fegyvertartásos dolog fura. Nekem például eszembe sem jutott ilyesmi. Mégis minek? Moziban rád lőnek, esélyed sincs elővenni a stukkert, és innentől fölösleges is tovább lamentálni a ‘mi lenne ha’ dolgon.

    Cax:
    Huh, igen, most ezzel van tele a média, ami reklámozza a filmet, mert mint tudjuk a negatív reklám is reklám… Eleve, ahogy megjelent az elkövető a bíróságon (http://bit.ly/PJLVPm), nemhogy Joker, hanem egy igazi zakkant kattant hülye jut róla eszembe, aki csak színészkedik, és megjátssza saját bevallása szerint Jokert…

    Ledger apjának behívása tényleg durva, erről nem is hallottam, de ez már inkább a szánalmas kategóriába sorolható be. Mégis miért kell feltépni egy négy és fél éves sebet? Így is elég maga a TDKR premierje is számára. Nincsenek ezek tekintettel senkire. Valaki írt egy nagyon jó mondatot: “Az az igazság, hogy az egész világnak gyászolnia kell ha pár amcsi elhullik, miközben ők másodpercenként ölnek meg ezreket.” by https://twitter.com/Mlszlg4b0r/status/226969124633448449

  4. Ez amúgy így igaz. Erről egy vicc jutott eszembe bár lehet, hogy nem ide illik, de nagyon igaz.

    Világméretű felmérést indított az ENSZ. A felmérésben egy kérdés szerepelt:
    “Kérem, mondja meg őszinte véleményét arra nézve, hogyan lehetne megoldani az élelmiszer hiányt a világ többi részén?” A felmérés nagy kudarccal vegződött:
    – Afrikában nem tudták, mit jelent az “élelmiszer”.
    – Kelet-Európában nem tudták, mit jelent az “őszintén”.
    – Nyugat-Europában nem tudták, mit jelent a “hiány”.
    – Kínában nem tudták, mit jelent a “vélemény”.
    – Közel-Keleten nem tudták, mit jelent a “megoldás”.
    – Dél-Amerikában nem tudták mit jelent a “kérem”.
    – Az USA-ban pedig nem tudták, mit jelent a “világ többi része”.