Al Pacino lesz Joe Paterno

Al Pacino lesz Joe Paterno

Al Pacino magára vállalta, hogy eljátssza a Penn State University labdarúgó edzőjét, Joe Paterno-t a készülőfélben lévő életrajzi filmben, melynek Joe Posnanski biográfiája, a Paterno adja az alapokat - tudatta a hírt a Deadline.

A könyv arra az időszakra fókuszál, mielőtt még Paternóból a PSU edzője lett volna 1966-ban. Nagy megbecsülésnek örvendett az iskolában, egészen a tavaly kirobbant botrányig, amely Happy Valleyt és az egész egyetemi futballszövetséget megrázta. Kiderült, hogy a Penn State védekező koordinátora, Jerry Sandusky pedofil, és évtizedeken át zaklatott fiatal fiúkat. Paternót azért rúgták ki 46 évnyi munkája után, mert megpróbálta eltussolni az ügyet. Végül januárban érte utol a halál 85 éves korában.

Jelen pillanatban nem világos, hogy mozifilmet vagy tévéfilmet készítenek, valamint arról sem érkezett hír, hogy a forgatókönyvírásra felkértek-e már valakit. Al Pacino már alakított futball edzőt Oliver Stone 1999-es drámájában, a Minden héten háborúban (Any Given Sunday), de azt a szerepet össze sem lehet hasonlítani ezzel a valós történeten alapuló botrányról szólóval.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .