Adéle élete és a Fiatal és gyönyörű a CineFesten?

Tegnap este némi várakozásra voltam 'ítélve', ez idő alatt pedig bújtam az okost. Bejelentették a Fiatal és gyönyörű (Jeune et jolie / Young & Beautiful), valamint az Adéle élete - 1-2. fejezet (La vie d'Adele / Blue Is the Warmest Color) premierdátumát is, ez pedig megnyitotta a kapukat egy esetleges CineFestre vezető úton.

Adéle élete és a Fiatal és gyönyörű a CineFesten

Ezek egyelőre csak saját spekulációk, de a Fiatal és gyönyörű október 3-án érkezik a hazai mozikba, míg az Adéle élete - 1-2. fejezet október 10-én. Ebből kiindulva szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy mindkét film érkezik a 10. Jameson CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra.

Hogy miért érdemes odafigyelniük a fesztiválos filmek rajongóinak erre a két alkotásra? Azért, mert a Fiatal és gyönyörűt François Ozon rendezte, és nem mellesleg Arany Pálma jelölést is kapott idén Cannes-ban. A másik filmmel pedig az a helyzet, hogy szintén Cannes-ban debütált, ahol bezsebelte az Arany Pálma, és a FIPRESCI-díjakat is.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .