Aaron Sorkin szerint érdekes lesz a Steve Jobs-film

Aaron Sorkin beszélt a Sony égisze alatt készülő Steve Jobs életrajzi filmről, amelyet Danny Boyle rendez Sorkin forgatókönyvéből.

Aaron Sorkin szerint érdekes lesz a Steve Jobs-film

Sorkintól megkérdezték, hogy a Social network, vagyis Mark Zuckerberg története érdekesebb számára, vagy Steve Jobs munkássága, mire a tollnok azt a választ adta, hogy jobban érdeklik az olyan emberek, akik megalkották a technológiát, mint maga a technológia. És elárulta, hogy Steve Jobs lánya, Lisa lesz a film főhősnője.

"Teljesen más Zuckerberg története, mint Jobsé. Jobs történetében a lányával való kapcsolata vonzott. Lisa nem vett részt Walter Isaacson könyvének megírásában, mert apja akkoriban még élt, és nem akart elhidegülni szüleitől. Ezért borzasztóan hálás vagyok, hogy rám hajlandó volt időt szakítani. Ő a film hősnője."

Steve Jobs eleinte tagadta, hogy Lisa a lánya, aki most 36 éves, de végül felvette vele a kapcsolatot és a lány vele élt kamaszkora alatt. Az egyik forrás szerint a filmesek jelenleg Lisa szerepére keresik az alkalmas színésznőt, viszont a forgatókönyvet még ők sem láthatják. Helyette a Híradósok (The Newsroom) második évadjából kapnak meg jeleneteket.

Továbbá az is kiderült, hogy hamarosan bejelentik a szereplőket, és most tisztázták, hogy valóban Michael Fassbender a legesélyesebb a címszerepre, Seth Rogennel pedig Steve Wozniak, az Apple társalapítója szerepe kapcsán tárgyalnak.

A 181 oldalas forgatókönyv 100 oldala egy karaktert jár körül. Ez nem egy életrajzi film, nem a születésétől a haláláig tart. A történet 16 évet ölel fel, és három szegmensen keresztül mesélik el a cselekményt, melyek mindegyike egy-egy legendás Apple termék, a MAC, a NeXT, valamint az eredeti iPod bemutatása előtt játszódik.

A cikk alapjául a The Independent és a The Hollywood Reporter beszámolói szolgáltak.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .