Aaron Sorkin a készülőfélben lévő Steve Jobs film forgatókönyvéről

Az Oscar-díjas Aaron Sorkin, aki a Social network forgatókönyvét is jegyzi, a Hero Summitnak adott interjújában a készülőfélben lévő Steve Jobs film forgatókönyvéről szónokolt.

Aaron Sorkin a készülőfélben lévő Steve Jobs film forgatókönyvéről

Napvilágra került többek közt, hogy nem egy tipikus életrajzi film lesz az Apple társalapítójáról, hanem három különálló jelenet egy-egy nyitóbeszéd kulisszái mögé kalauzol majd el minket, amely három mérföldkőként szolgáló termékhez kapcsolódik: az első a Macintosh 1984-ből; a második az Apple-től történő eltávolítása utáni NeXT 1990-ből, és végül az első iPod 2001-ből.

Amikor Sorkin májusban a D10 konferencián beszélt a filmről, kiderült, hogy nem a bölcsőtől a koporsóig követhetjük nyomon az életét, hanem csak a fontosabb események kapnak helyet az alkotásban.

A három harmincperces rész a kulisszák mögé kalauzolja el a nézőt, amely egészen sajátságos hangulatú és vágás nélküli lesz, azaz valós időben kapjuk a képsorokat. A forgatókönyv rengeteg dialógust tartalmaz, így szövegelésben nem lesz hiány a filmben - bár ezt már megszokhattuk Sorkintól -, valamint az is biztosnak tűnik, hogy flashbackes részeket is fog tartalmazni. Ennek ellenére egy intenzív, izgalmas és élettel teli filmet ígérnek.

A tovább mögött megtekinthető a videó interjú is.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .