2010 legjobbjai by függő

Lassan itt az évvége, ami nem telhet el toplista nélkül, szóval nézzük, szerintem melyik filmek adták idén a legjobban. Három részemről nagyon várt filmhez még nem volt szerencsém, ezek a 127 Hours, A félszemű (True Grit) és a The Fighter, melyek lazán közbeszólhatnak és kiszoríthatják a lista másik három helyezettjét. Eme pár sor alatt a Top10-es lista összegzi az év szerintem legjobbra sikerült alkotásait, illetve a tovább mögött folytatódik pár címmel kategóriákra bontva.

TOP10:


Az év legjobb fiatal színésze szerintem:

  • Jesse Eisenberg (Social network – A közösségi háló)

Az év legjobb fiatal színésznője szerintem:

  • Emma Stone (Könnyű nőcske)

Az év nagy Hollywoodi rendezőmágusai szerintem:

  • Christopher Nolan (Eredet)
  • David Fincher (Social network – A közösségi háló)
  • Darren Aronofsky (Black Swan)

Legjobb dráma:

Legjobb vígjáték/romantikus film:

Leglátványosabb film:

Legjobb animációs film:

Legjobb horrorfilm:

Legjobb akciófilm:

Legnagyobb csalódás:

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

14 hozzászólás

  1. Anonymous

    Toy Story 3 nem fért be a legjobb animációs filmbe ? :)

  2. Anonymous

    Ohh, még jó, hogy Az Őrzők legendája és Eredet!

  3. Utálj, de nem csípem a Toy Storykat, így a 3-at sem láttam, szóval nem :)

  4. Timcsi

    Nem voltunk horrorokban igazán eleresztve idén. Láttam a Paranormal 2-t és a Res.Evilt is, és egyiktől sem voltam elájulva:(

  5. Nagyjából nálam is ez a lista, bár a Resident Evil Afterlife a legnagyobb idei csalódás (pedig imádom az első 3 filmet), na meg a Tron. A legjobb animációs film viszont egyértelműen a Toy Story 3 (nálam)! :) A legnagyobb pozitív csalódás viszont az új Shrek, ami meglepő módon tetszett a gyengécske 2. és 3. rész után.

  6. Timcsi: Paranormal 2-t moziban nézted? Mert én például az egyet otthon, és úgy nem ütött akkorát, persze otthon is lehet jó, mondjuk egy sötét szobában komoly hangrendszerrel :)

    Resident Evil nem volt rossz, de igazából mivel nincs nagyon ellenfele idén, így bekerült, mert a szartól messze áll.

    jelcstamas: Tron bazi nagy csalódás, ugye milyen gáz? Tudom, hogy neked a Toy Story 3 üt, ez egyértelmű volt, mikor bemutatták, és igazad van a Shrek 4-el kapcsolatban is, de volt ami attól jobban ‘tetszegetett :)

  7. Én majd szombaton teszem közzé a listámat. Addig még megnézek egy-két alkotást, hátha kiszorítanak valamit.

  8. Timcsi

    függő: Igen, otthon láttam, de az egyet is, szóval az összehasonlítás alapja ugyanaz:) Unalmasnak találtam, az uccsó fél órában történt is valami, de a többi része teljesen érdektelen volt. Az első részben még a szereplőkkel is szimpatizáltam valamennyire, itt még azt sem. Bár ügyesen összekötötték a két részt. Egyébként sem vagyok mérvadó, mert nálam az all time favorite horror a Kör, amit vagy 5x láttam, és az all time para horror a Mártírok, szóval…:) A Res. Evilhöz meg annyit, hogy nem csípem a zombis horrorokat, azokkal csak játszani jó :P

  9. Desmond Wallace: oké, rápillantok majd.

    Timcsi: nagy jelentőségük van a hangoknak, az tuti, de valóban picit nehezen indul be, de aztán magával ránt, legalábbis velem így tette.

    A kör az tényleg jó film, bár 5 éve biztos van, h nem láttam. Res Evil jelen esetben inkább csak űrkitöltés volt, de azért nekem valamennyire tetszett. Játszani pedig már szinte semennyit nem szoktam, nem köt le, beleunok hamar :) pedig régen…

  10. Anonymous

    Igen a zombik, jók, őket nem kell sajnálni, lehet irtani őket, és a Re-nek is erről kellene szólnia, de mikor bejöttek ezek a szuper képességű karakterek és a paraziták… Pedig olyan jól indult, hogy 5 millió zombi, nekem ez rontotta el a Re.-t
    A legjobb zombi filmek, szerintem a Holtak hajnala és a 28 héttel/nappal később. Egyébként nem nevezném horrornak őket, de látszik, hogy csak űrkitöltés :)

  11. Holtak hajnala Snyder mestertől No.1 anno moziban láttam, pedig akkoriban csak elvétve jártunk, és bahh, mekkorát ütött :O

    RE-ből az egy tetszett, a három pedig a poszt-apok mivolta miatt jött be. A kettő szerintem nagyon gyenge, de a négy ettől egy fokkal jobb.

  12. Crash

    1 Avatar
    2 Social networtk
    3 Így neveld a sárkányodat
    4 Eredet
    5 Ha\ver
    6 Sherlock Holmes
    7 Könnyű nőcske
    8 Gru
    9 The Expendables
    10 A karate kölyök
    + 1 Kéjjel-nappal

    Hna nálam vmi ilyesmi a top 10 ( persze h minden 2010be tartozik e azon vitatkozhatnánk de m1)

    Amikmeg hatalmas csalódások:
    Titánok harca
    A kilencedik légió
    Alpha és Omega

    A paranormal 2-őt pedig nem láttam sajnos pedig az 1 nagy kedvenc szal még az is lehet h listás lenne de így kimaradt.. és persze még jó pár teccetős filmet tudnék de a 10 már így is 11 aminek persze megvan az oka ( Diaz :P) !
    Jó Filmezést 2011re is az oldalhoz pedig GL.

    Üdv Crash