Értékelés: Tini Nindzsa Teknőcök (Teenage Mutant Ninja Turtles)

A városnak hősök kellenek. Sötétség borítja be New York Cityt, amint Zúzó és a gonosz Talpas Klán vasmarkába fog mindenkit a rendőrségtől a politikusokig. A jövő kilátástalan, amíg négy számkivetett fivér váratlanul elő nem jön a csatornából… Ők lesznek a Tini Nindzsa Teknőcök. A Teknőcöknek össze kell dolgozniuk a rettenthetetlen riporternővel, Aprillel (Megan Fox) és poéngyáros operatőrével, Vern Fenwickkel (Will Arnett), hogy megmentsék a várost, és leleplezzék Zúzó ördögi tervét…

Újabb adaptáció, amire nem kevés fenntartással ültem be, ugyanakkor a kíváncsiság nagyúr… Hogy a Paramount és a Nickelodeon mit hoztak ki gyerekkorunk egyik kedvenc meséjéből? Ez egy igazán remek kérdés, de a válasz nem olyan bonyolult. Nézzük részletesen. Szóval, adott volt Jonathan Liebesman (Battle: Los Angeles) a fő székbe, akinek már láttuk egy-két filmjét, így nagyjából belőhető, hogy mire számíthatunk. Bevallom, hogy az eleje egy nagy sablonhalmaz, amikor rutinos bevezető képsorok tanúi lehetünk, így erre nem tudok mást mondani, minthogy kissé untam a banánt.

Tini Nindzsa Teknőcök_01

A forgatókönyv egészen az első félóra végéig nagyjából egy fércmunka, de akár fogalmazhatnék úgy is, hogy semmi újat nem mutat fel, csupán halad a kijelölt utakon. Az ilyenekért hadd ne lelkesedjek, viszont ezek után nem számítottam túl sok jóra, és azzal sem voltam tisztában, hogy 101 perces a játékideje, így erősen vártam a végét. Csakhogy félóra után jön egy kis fellélegzés, és nem sokkal később a megváltás is. Lényegében ez mentette meg a filmet, és mint mindig, szidtam a 3D-t, mint a bokrot, mert sima vetítés csak kora délután volt, amikor fehér ember dolgozik.

Ha eljutottál a kamionos elszállt jelenetig, onnantól kezdve nem lesz gond, viszont nagyon nehezen tudtam megszokni, hogy ekkora zöld teknősök dumálnak, és nem cukik, mint annak idején a rajzfilmben. Nyilván komolyabb hangvitelt céloztak meg összességében, viszont szükség volt a viccességre is, hiszen az akció-vígjátékoknak nagy keletjük van manapság. Nem mondom, hogy halálra nevettem magam, mert nem ezeket a poénokat tartom viccesnek, amivel hőseink operálnak, de egyszer-kétszer elmosolyodtam.

Tini Nindzsa Teknőcök_02

Végre egy újabb film, ami rendesen használja a 3D-t, nem csak dísznek van. A kamionos-lejtős akciójelenetek a képtelenségük ellenére szórakoztattak, és hát az adrenalin-szintet is feljebb tornázták valamennyire. Utána pedig mivel szikrát kaptak a főszereplők, már kő kövön nem maradt, így amint a felszínre törtek a zöldek, a bajok csőstül jöttek. Szerencséje a filmnek, hogy a főszereplők jó arcok, habár tény, hogy az elejével egyértelműen Megan Foxra építkeztek, ami hiba volt, de mondhatni elvitte a leányzó a hátán ezt a valamit.

Megan Fox, a bukott Transformers szereplő, aki csak nem tudott végleg megszabadulni Michael Baytől. Mondhatni kedvelem őt, bár annyira műanyag cicababa, hogy szinte hihetetlen, de hát ez kell a népnek, hogy csoroghasson a nyál. Röviden tucat, de mutatós. Will Arnett jó kis társ a sokáig hiteltelennek tűnő April mellé, amolyan zsák a foltját, persze a csaj többre viszi, de ez is nyilvánvaló. William Fichtner homlokára akár ki is írhatták volna, hogy ő a gonosz, a hataloméhes milliárdos, aki minden fölött át akarja venni az irányítást. Ezt meg is kapjuk tőle, de ő sem most bizonyít már először.

Tini Nindzsa Teknőcök_03

Van még nekünk egy Szecska Mesterünk, és négy tizenéves beszélő nindzsa, akik kicsi ékszerteknőcökből lettek. Itt térnék ki arra, hogy baromi régen volt már a mese, így nagyon élveztem, amikor bemutatták a múltjukat, hogy mi-hogyan keletkezett, és kiből mi lett. A teknősök nagyrészt viccesek, és pont olyan gyerekes a humoruk, mint egy tizenévesnek. Emiatt volt talán, hogy kevéssé élveztem a poénjaikat, de amikor önmagukra, és csapatszellemükre lelnek, onnantól kezdve érettebb, felnőttebb az egész.

A zenéjével nem alkottak maradandót, és a 3D-t sem bántam meg végül, mert mutatós volt legalább, viszont az összkép nem annyira jó, de úgy ültem be rá, hogy lehetett volna sokkal rosszabb is. Ezek fényében egy erősebb 6/10-et tudott, és nem sok kellett volna a heteshez, de csak nem sikerült összeszednie ennyit.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .