Értékelés: Parajelenségek (Paranormal Activity)

Paranormal Activity poszterEgy fiatal pár, Katie és Micah végre saját lakásba költözhetnek, amiben élhetik újdonsült kis életüket. De semmi sem felhőtlen, itt most nem a párkapcsolatukkal van a gond, hanem Katie-t kísérti múltja. Ugyanis 8 éves kora óta különös jelenségeket tapasztal, gyerekkori házuk leég ennek következtében, így 13 évesen új otthonba költöznek, de a jelenségek még ide is követik. Ez nem változik, akkor sem, mikor párjával, Micah-val összeköltöznek, majd idővel démonológust keresnek, de azzal sem halad előre az ügy. Micah segít utánajárni a dolognak, így kamerát ragad és minden nap minden percét rögzítik, melyről vissza tudják nézni, hogy mi okozza a paranormális jelenségeket, melyek egyre bizarrabbak és hátborzongatóbbak.

Kézi-kamerás horror, amely meghódította Amerikát, főleg a jegypénztárakat illetően, az USA-ban szeptember 25-től vetítik, és jelenleg $106 milliónál jár a világszintű bevétele, és mindössze $15 ezerből készült. Sajnos elvileg igaz történeten alapul, a készítők köszönetet mondanak a lány családjának, hogy hozzájuthattak az eredeti videó anyagokhoz.

A történet 2006-ban játszódik és maga a film az IMDb adatlapja szerint 2007-es, ám eddig csak filmfesztiválokon mutatkozott be, ahol nyert is egy díjat a Screamfesten. Ez vagy azért lehetett, mert nem volt forgalmazója, vagy, mert, úgy gondolták nem lesz nagy az érdeklődés egy ilyen jellegű filmre, de ugyebár a Cloverfield visszatért az egykamerás módszerrel készült filmek mezejére, ami mai napig nagy kedvenc!

Magáról a filmről mindenkitől azt hallottam, hogy ilyen ijesztő, meg olyan ijesztő, igazából nekem elég nehezen indult be, többet vártam, jó, igaz, hogy a felvételek adottak voltak, meg ők ott abban a szituációban biztos rettegtek rendesen, de a vége felé nagyon izgalmassá válik, ott már lehet félni is. Maga az ötlet, hogy ebből filmet csináljanak, nem volt rossz, kellett egy ilyen is, de remélem, a jövőben nem lepik el ilyen horrorok a mozikat, mert azért tömeggyártásba nem jönne ki jól a dolog.

Egy biztos, nem bántam meg, hogy moziban néztem, közepesnek számít, úgyhogy adok is rá egy 6/10-et. DVD-n még a jövőben lehet megnézős párszor. Egyébként amilyen egyszerű a film, annyira nagyszerű is átvitt értelemben, mert hát, mint írtam igaz történet, és szerintem senki nem örülne, ha megtörténne vele.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 hozzászólás

  1. Anonymous

    Én is láttam a filmet. Ez csak annak nagy durranás szerintem aki nem látta a Blair witch-t,vagy aki eddig még nem látott thrillert vagy horrort. A blair witch volt az első ilyen kamerás film, aminek az lényege hogy bizonyítja hogy a történet igaz. Legalábbis nagyon-nagyon jól elhiteti. Ez meg egy ötforintos gyenge film, amiben van vagy két ilyesztő effekt, 2 gyenge színész, akik nem félnek a szellemektől, lazán visszafekszenek aludni, van benne cérnávl lerántott takaró+berántott ajtó, meg kamera, ami aksival több mint 8 órán át készít felvételt. nem semmi…ha valakinek ez tetszik-bár izlések és pofonok- az nézze meg a blair witch-t sötétben. csak az összehasonlítás végett. Blair witch = Ideglelés