Értékelés: Másnaposok 2 (The Hangover Part II)

Másnaposok 2Ezúttal Stu (Ed Helms) mondja ki a boldogító igent, méghozzá Thaiföldön. A szesztestvérek természetesen így sem maradnak ki a mulatságból, de csalódottan kell tapasztalniuk, hogy Stu – tanulva az eddigiekből – óvatos kerti partit tervez a hepajozás helyett. Ám még a legtávolabbi földrészeken is igaz a régi mondás: ember tervez… és aztán mások végeznek vele. Las Vegas semmi ahhoz képest, ami Bangkokban történhet. A haverok újabb agyatlan kalandok során mennek keresztül – hiszen lételemük a botrány, a káosz és pár doboz fejfájás elleni gyógyszer.

Újra összegyűlt a színészgárda nagy része, a rendező, csak épp a forgatókönyvírókat cserélték le. Vajon ez mennyire volt jó döntés? Bár nem a legjobb kedvvel ültem be a filmre, mégis mondhatni jól szórakoztam, jókat röhögtem, de igazán csak azokat irigylem, akik nem látták a trailereket, mert nekik tutira viccesebben jött le friss poénként egy-egy jelenet, mint nekem, aki akaratlanul is többször ült moziban a bemutatók előtt. Jó, hogy elszakadtak Vegastól és sirály, hogy Bangkokban játszódtak a főbb események, ami egy igazi lezüllött putri, ami bárkit, bármikor elnyel. Egyetlen zavaró negatívumként annyit tudok felhozni, hogy ugyanarra a koncepcióra építettek, ugyanaz a motor hajtotta belülről, így ennek köszönhetően sokszor kicsit olyan érzés fogott el, mintha én ezt már láttam volna. Pedig nem, csak ugye az első résszel megalapozták a dolgokat, így ez ennek tudható be.

Bradley Coopert kezdem egyre jobban csipázni, komoly szerepeket vállal el mostanság, és ahhoz kétség nem fér, hogy ő az egyik legkomolyabb arc a filmben, bár Zach Galifianakisszel nem veszi fel a versenyt. Ő igazi súlyos tag most is, mint az előzményekben, és egy csomó ronga poént szállít, amivel megnevettet egy egész teremnyi nézőt. Ed Helms sose volt a kedvenc karakterem, pedig ő is mekkora ász dolgokat művelt már… viszont Justin Bartha-t megint kizárták a főbb eseményekből, ami jó nagy kár. Nem találtak neki elég vicces szavakat, vagy mi történt? Ken Jeong, vagyis Chow is visszatért nekünk, aki legalább homlok hanyatt más szerepet kapott, de ő belőle is dőlt a humor sokszor, és a Bangkokban az orosz maffia elől kocsival menekülős jeleneten szanaszét röhögtem az agyam. Viszont Mike Tyson fellépésétől annyira nem vagyok elragadtatva, de egynek megtette, szükséges volt bele, hogy kerek legyen a kép. Ja, a majompofa majdnem kimaradt, pedig rohadt nagy ötletnek bizonyult ezt a kis majmot ilyen frankó tulajdonságokkal felturbózni. Súúúlyos arc lehetett a kiötlője.

Nem fogott el a film végén az a hype, ami Másnaposoknál igen, vagyis ott akkor úgy voltam, hogy ha leadnák még egyszer, simán maradnék. Itt nem, de egy laza 8/10-es nyári popcorn-szórakozásnak megtette. Szóval végtére annyit tudok mondani, hogy akinek az első rész bejött, az itt sem fog nagyot koppanni. Mars a mozikba!

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .