Értékelés: Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2nak teljesült az álma: ő lett a Sárkányharcos. Együtt védi a Béke Völgyét barátaival és mestertársaival, az Őrjöngő Ötössel: Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal. Ám Po baresz új élete veszélybe kerül, mivel felbukkan egy félelmetes gonosztevő, aki egy titkos, kivédhetetlen fegyverrel akarja meghódítani Kínát és elpusztítani a kung fut. ra és az Őrjöngő Ötösre hárul a feladat, hogy keresztülutazzák Kínát, szembenézzenek a fenyegetéssel, és legyőzzék azt. De hogy semmisíthet meg Po egy olyan fegyvert, ami képes megsemmisíteni a kung fut? A múltjába kell néznie, és fel kell tárnia eredetének rejtélyes titkait – csak így lesz képes felszabadítani magában azt az erőt, amelyre szüksége lesz a sikerhez.

Három évvel ezelőtt imádtam az első részt, így azért valamennyire voltak elvárásaim a folytatással kapcsolatban. Nagyrészt meg is kaptam ezeket, azt leszámítva, hogy az első 20 percet kicsit nehezen beindulósnak tartom, viszont utána garantáltan jól szórakoztat Po és az Őrjöngő ötök. Végül azt tudom mondani, hogy remekül sikerült a második felvonás forgatókönyve, amivel azonnal nem voltam kibékülve, viszont az eredettörténet beültetéssel már bazi jól szuperált. A flashback-es részek is helyükön voltak, ahogy a nagykönyvben megírták, ahol kellett, továbbra is megröhögtette a népet, sőt a gyerekeket még több alkalommal, így panaszra nem lehet okunk. Legnagyobb meglepetésemre az egyik jeleneten még meg is hatódtam, ami azért nem rossz dolog egy animációs filmtől. Aranyos volt, na!

A karakterek nekem továbbra is nagyon szimpatikusak és szórakoztatóak, pláne ha akcióba lendülnek, akkor aztán kő kövön nem marad és kész látványorgia az egész. Ez talán az egyik legnagyobb erénye a folytatásnak, hogy sokkal látványosabb, amikor a főszereplők porondra lépnek. Első ránézésre a fő gazmadarat olyan kevéskének tartottam, de aztán leesett, hogy hé, mesét nézek, szóval nem kell ide velejéig romlott gonosz. Viszont Tai Lung ijesztőbb volt Po első kalandjában, az tény.

Az animáció szemmel láthatóan sokat fejlődött az első rész óta, és még szebb, részletesebb világot tárnak elénk, amit a 3D-vel még egy kicsit tudtak fokozni. Bár nem rajongok a 3D-ért, tudjátok jól, de végre egy film, ami kihasználja ennek előnyeit, ha már erre van kényszerítve a nép. Nekem ugyan nem lett volna életbevágó a 3D, de legalább fújjognom sem kell most emiatt. Szuper jól szórakoztam a faluban hernyóval verekedős résznél, és az utolsó jeleneten, amikor az ágyúgolyókkal megy a pandalírozás.

Ha az elejét nem baltázzák el, akkor simán lehetett volna több is, de egyáltalán nem rossz ez így egy folytatásfilmtől. Sadabá, ráküldök egy 8/10-et, hagy szóljon! Pandára fel!

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .