Értékelés: Két kopper (Cop Out)

Két kopperJimmy Monroe (Bruce Willis) és Paul Hodges (Tracy Morgan) immáron kilencedik éve nyomják együtt a zsarumelót. Egy balul elsült akció során életét veszíti informátoruk, ráadásul a bűntényt elkövetőnek sikerül elszöknie előlük, ezért főnökük nem tehet mást, felfüggeszti őket. Paul abban a tudatban van, hogy kedvese megcsalja, Jimmy pedig nem épp fénykorát éli, ráadásul lánya esküdni készül, és a mostohaapja szeretné fizetni esküvőjét, amit nem hagyhat. Így eladni kényszerül egy régi, és értékes baseball kártyáját, amiből vígan fizetheti lánya és vőlegénye egybekelését, csak akkor üt be a bibi, mikor kirabolják az üzletet, miközben ő eladni készül. Jimmy és Paul törvényen kívül elindul felkutatni a kártyát, de mi történik akkor, ha a szálak összefutnak az előző drogügyükkel kapcsolatban?

Felmerül a kérdés, hogy egy überkirály előzetes után mit várhat az ember egy ilyen „vígjátéktól”? Semmiképp nem azt, amit kaptam! Teljesen más jött le a bemutatóból, mint amilyen valójában a film, ráadásul ellőttek benne egy csomó poént, amiből nem is volt sokkal több ebben a 100 percben sem. Fura egy hangvitellel rendelkezik, akadnak benne pillanatok, hogy megindul a menet, de nem kell neki sok, és mintha szembeszéllel mennénk. Néha azért nevetni is lehet rajta, de csak mértékkel, szóval nem az a tipikus végigröhögős vígjáték színvonal. Maga a nyomozós szál unalmasnak hangzik, és ezen nem is tudtak segíteni azzal a pár poénnal sem, ami inkább rongál, mint szórakoztat. Azokról a jelenetekről már nem is beszélve, hogy látjuk a történést, és akik már nem ma kezdték, azok kitalálják, hogy két perc múlva mi lesz a folytatás, és ez egyáltalán nem jön fel arra a szintre, amire méltó lenne.

Bruce Willis régi kedvenc színészem, akit általában bírok, még vígjátékban (Bérgyilkos a szomszédom) is, de itt nem igazán jött össze a vicceskedése, viszont mint színész nem volt olyan vészes. Tracy Morgannel kapcsolatban várható volt, hogy nagyot fog alakítani, és ez nagyrészt össze is jött neki, bár a bemutatóból ítélve lehetett volna jobb is. Sean William Scott cameofeltűnésével pedig az van, hogy viccesnek akart látszani, de nálam nem igazán tudott maradandót alkotni.

Hiába menők, lazák és idióták, és hiába a sok baromkodás, nekem ez így kevés volt, és ez pontjaiban meg is nyilvánul, mégpedig egy 4/10-es kategóriát kap nálam, főleg a két főszereplő miatt nem kevesebb, és nem valószínű, hogy valaha is szívesen leülök elé még egyszer.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

3 hozzászólás

  1. Úgy látszik én vagyok az egyetlen, akinek ez a film tetszett. De nekem tetszett, jókat röhögtem rajta. Nálam 7.5/10

  2. Barátnőm bátyja is mondja nekem hétvégén, hogy látott egy új Bruce Willis-es filmet, és hogy milyen jó volt. Kilogikáztuk, h erre gondol, szal ez megosztja a véleményeket. Nekem nem jön be ez a feka poénnal kevert téma. Pedig az első képek és a bemutató alapján még vártam is, de koppantam :)

    Erre szokták mondani: ilyen ez a filmes szakma :D