Értékelés: I Am Heath Ledger (Én, Heath Ledger)

A cím elárul mindent.

Tudjátok jól, hogy a dokumentumfilmekkel hadilábon állok, ennek ellenére nemrégiben szembe jött velem az I Am Heath Ledger előzetese, ami rögtön elkapott. Igen, a dolog másik különös része, hogy kevés előzetesre nyomok playt, hiszen moziban úgyis adják, ha akarom, ha nem. Az I Am Heath Ledger csak azért indult nulláról, és nem mínuszból, mert a színész Joker életre keltését követően örökre belopta magát a szívembe.

Igazándiból nehéz úgy írni erről a dokuról, hogy ne legyen spoileres, és továbbra is szempont, hogy az írás spoilermentes is maradjon, szóval nézzük, hogy mit ad ez a film. Adrian Buitenhuis és Derik Murray rendezték, akik talán a dokukedvelők körében lehetnek ismerősek, egyébként mezei emberekről beszélünk, akik valami olyat vittek véghez, ami több mint nemes.

Úgy mesélik el Heath élet egy másfél órás összefoglalóban, hogy többször a meghatódás kerülgetett, a végére pedig el is ért. Heath egy csodás, energiával teli ember volt annyi spiritusszal, amennyit kevés ember hordoz magában. Rengeteg háttérinfót tudhatunk meg a színész magánéletéről, és szerencse, hogy úgy élt, ahogy, hiszen ennek köszönhetően készülhetett el ez a film. Egy kis spoiler belefér: Heath imádott videózni… és ezzel sok mindent el is árultam.

Emlékszem, hogy 2008 januárjában, amikor bejelentették a halálát, sokként ért. Főként a The Dark Knight érkezése miatt, hiszen az első előzetes megjelenésétől számítva rajongtam az általa hozott karakterért, amellyel a munkásságát ismertem el. No, de én csak egy mezei ember vagyok, azt külön öröm nézni, amikor hollywoodi mesterek áradoznak róla. Megérdemelten zsebelte be a Posztumusz Oscar-díjat. Ha picit is szimpatizáltatok vele, akkor ezt a dokut látnotok kell. 9/10.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .