Értékelés: Csak szex és más semmi (Just Sex and Nothing Else)

Csak szex és más semmiDóra (Schell Judit), a csinos dramaturg egy nap rádöbben, hogy vőlegényének felesége van. Legjobb barátnője, a szintén állandó szerelmi problémákkal küzdő Zsófi (Dobó Kata) tanácsára hirdetést ad fel. És innentől kezdve nincs megállás! Feltűnik egy sármos színész Tamás személyében (Csányi Sándor), egy sikeres zeneszerző (Seress Zoltán), egy kifőzdés török fiú (Czapkó Antal) és máris összegabalyodott minden. De aztán, ahogy az már csak lenni szokott, bekopog az ajtón a szerelem.

A magyar filmek és én = két külön fogalom, így nem is nagyon szoktam próbálkozni velük. Legutoljára az Üvegtigris 3-at láttam, azelőtt pedig az Argo-t, most hétvégén meg erre lettem rábeszélve. Természetesen vonakodtam tőle, de a bemutató megnézése után azt mondtam, egye fene. Nem is bántam meg, és igaz csak másfél órás Goda Krisztina vígjátéka, mégis helyenként hosszúkásnak éreztem. Nem unatkoztam, mert végre kicsit kiszabadulva a Hollywoodi filmek világából, láthattam egy kis hungarikumot. Pontosan ugyanaz zajlik ma Magyarországon, mint a filmben, mégis fura volt vele szembesülni. A poénok is úgy ahogy helyükön voltak, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szórakoztam jól, mert igen is sokat nevettem. Tényleg annyira lükék, hogy sikerült megnevettetniük. Kicsit elgondolkodtató, hogy a jövőben is érdemes lenne női rendezőre bízni egy-egy magyar filmet.

A szereplőgárdával is szimpatizáltam mindvégig, mert mindenki helyénvalónak bizonyult, és nem mellékes, hogy kapunk két eyecandyt – egyiket Dobó Kata, másikat pedig Schell Judit személyében. Utóbbi helyenként meglehetősen kevés ruhával fedi testét. Csányi Sándor egy tipikus magyar nőcsábászként hozott nevetős helyzetbe, Gesztesi Károly pedig közönséges rabszolgahajcsárként hajtotta alkalmazottait, de végül is jó dumája volt, csak nem sokáig dolgoznék neki. A film legfőbb poénforrása Czapkó Antal, hát ö, izé. Tényleg vicces a magyar Borat kinézetű, jó dumájú, gyrosgyártó török szerepében.

Magyar viszonylatban mindenképpen kiemelkedő filmnek mondanám, viszont tipikusan hazai elemekből épül fel, de ennek ellenére mégis élvezhető. A 7/10 sima ügy magyar filmek terén, de összességében is tudna egy derék hatost.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

4 hozzászólás

  1. Timcsi

    Ha a tévében van/volt, mindig megnéztem, mert szerintem egy igazán szerethető darab. Csak ez a Csányi ne lenne benne minden filmben! Nekem nem veszi be a gyomrom, mint sármőrt. Nem értem, mi vonzót találhat benne bárki is. Annál inkább Czapkó Antalban :D Hogy vettek rá, hogy megnézd? :P

  2. Hehe, nem. DVD-zés volt :) Csányin én sem értem, mit esznek, de hát az van :D Hogy vettek rá? :D Hétvégén kérdezz rá, és elmesélem ;)

  3. Timcsi

    Jaj, gondoltam, hogy nő van a dologban :P :D