Értékelés: Bosszúállók: Végtelen háború (Avengers: Infinity War) - SPOILERMENTES

A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.

Igen, a Bosszúállók: Végtelen háború értékelésem valóban NEM TARTALMAZ filmélményt rontó tényezőket, ezáltal nem is szándékozok róla hosszú oldalakon keresztül írni. Először is hű meg ha, mit ne mondjak, rendesen leizzadtam a végére, amikor is csupán egyetlen kérdés fogalmazódott meg bennem a körülöttem ülő 350 emberrel ellentétben: ti tényleg mindent elhisztek, amit láttok?! Másodjára pedig Anthony Russo és Joe Russo rendezők megint annyira összerakták ezt a filmet, hogy nehéz belekötni. Nem kevés szereplőt kell egyszerre, vagy legalábbis szoros harmóniában mozgatniuk, ez pedig szemmel láthatóan sem Russóéknak, sem pedig az íróknak nem okozott nehézségeket.

Örülök, hogy a Marvel Studios mögött tökös egyének állnak, akik olykor nem félnek hatalmas és bátornak tűnő lépésre elszánni magukat. A részletekbe nem mehetek bele, köt az írás elején tett ígéretem, de arról mindenkit biztosíthatok, hogy még a legnagyobb képregény rajongóknak is gigantikus meglepetést okoz majd a befejezés. Egyébként, ha engem kérdeztek és reálisan, hideg fejjel belegondoltok, ez így nem történhet meg. Aztán lehet, hogy egy év múlva akkorát koppanok, mint egy irodaház, de addig is ez a remény él bennem, és tartom ezt az álláspontot.

A már jobban ismert szereplők közül senkit sem tudnék kiemelni, hiszen mindenki rendben van, teszi a dolgát és vicces vagy épp komoly fellépést produkál helyzettől függően, viszont Thanos mellett nem mehetek el szó nélkül. A karakter nyomokban Josh Brolint tartalmaz, aki színészileg pedig nyilván nem okoz csalódást, hiszen nem mai motoros. Eszméletlen jó gonoszt írtak neki, igazi elátkozott, kegyetlen és ádáz figura, akit jól esik utálni, és aki bármin átgázol célja elérése érdekében. Nem mellesleg a sleppje is bazi erős tagokat foglal magába.

Hatalmas pacsi az idén 10 éves Marvel univerzum megalkotásában akár csak hangyányit is résztvevő minden egyes egyénnek, hiszen ezeket a filmeket így összekapcsolni, hogy ennyire kerek egészként működhessenek óramű pontossággal… Hát, nem nagyon volt még ilyesmire példa. Sőt, van egy sanda gyanúm, hogy nem is lesz a jövőben sem. Tovább megyek, mert nem csak ebben nagy a MCU, hanem a problémamegoldásban is, ezért nincsenek aggályaim a jövőt illetően. Ráadásul még az apróbb csorbák kiköszörülésében sem kell a javítócsomagért a szomszédba menniük. Sajnos konkrét példát itt sem említhetek.

A Bosszúállók: Végtelen háború abban is utolérhetetlen, hogy a poénok és a dráma egységesen van elhintve, és nincs túltolva egyik sem. Nálam legalábbis nagyon bejön ez az egész vonal, amit követnek, mert tényleg adott egy balansz, amit képesek megtartani. Sokat nevettem, a dráma sem kevés, ugyanakkor az is bejött, hogy valósnak tűnő szituációkat generálnak, így ténylegesen aggódhatunk egy-egy szereplő sorsáért. Említenem is fölösleges, hogy a CGI brutálisan gyönyörű, egyszerűen beleköthetetlen. A 3D elmegy, és a végén üljetek tíz percet a zárójelenetért, amiből egyet kapunk. A 10/10 természetesen nem kérdés.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

6 hozzászólás

  1. zsocso

    “Sokat nevettem,….”
    Na ezzel most majdnem elvetted a kedvem. Az előző gagyi MCU filmek után minimális elvárásaim sincsenek a Végtelen háborúval kapcsolatban, de valamikor a jövő héten rászánom azt a pár órát én is.

    • A viszonylag szó elfér elé. ;) Ne aggódj, szerintem nem lesz vele bajod, de majd írd meg!

  2. zsocso

    Na nekem is megvolt a fim. Tulajdonképpen egyetértek azzal, amit irtál. Nem sok ponton lehet belekötni a filmbe. Pörgős, látványos, voltak drámai pillanatok is, a szinészekkel sem volt gondom. Bár nekem még mindig nem veszi be a gyomrom azt, hogy ha egy komoly jelenet után jön egy full vigjátékos. De szerencsére nem voltak annyira dedósak a poénok sem 1-2 kivételével. Bár Drax láthatatlansága, és Space Lord hangelméjitése nagyon kinos volt. Viszont nekem a befejezése abszolút nem tetszett. De még igy is azt mondom, hogy az utóbbi évek legjobb MCU filmje lett az Infinity War.
    SPOILER!!!!!!
    Drámai volt a befejezés, de ennek igy nincs nagy tétje.
    Ha a végén kinyirtak volna véglegesen egy fő karaktert, mint például Vasembert vagy Rogerst, arra azt mondtam volna, hogy ez már valami. De igy, hogy eltüntek olyan szereplők is, akiknek már előre bevannak jelentve a filmjeik ( Pókember, Fekete Párduc, Dr.Strange ) tudni lehet, hogy visszatérnek páran a halálból. Akik pedig ténylegese meghaltak, azok nemvoltak igazi főszereplők. Őket a képregényekben is rendre kinyirják. Egyedül Loki számitott nagy névnek.

    • SPOILERES:

      Ugye, hogy tét nélkülinek tűnik? Akármennyire jó minden, de nem hiszem el. :) Úgyis van megoldás. Loki tényleg meglepetés volt az elején, és nem tét nélküli.

      • zsocso

        SPOILER:
        Loki kinyirása jó volt és váratlan. Bár azért jobban megoldhatták volna, mint egy sima nyaktörés. Elvégre mégiscsak valami istenség. Az első részben Hulk rommá törte és nem lett semmi baja. Thor pedig ebben a részben kibirt egy kissebb atomrobbanást, utána egy egész csillag energiáját. Lokit meg kilehet csinálni egy kézzel? De hozzátenném, hogy Thort a Ragnarökben kicsinálták egy egyszerü sokkolóval. Most meg szinte sebezhetetlen volt. Thanos erejével is hasonló problémaim voltak. Az első jelenetben puszta kézzel legyőzi Hulkot. Szóval kibaszott erős. De később agyba-főbe veri az olyan sebezhető hősöket, mint a Kapitány, Vasember, Strange, Pókember és azoknak szinte semmi bajuk sem lesz az ütéseitől. Nem konzekvens a forgatókönyv az erőkkel. De mindezek ellenére jó képregény film volt és tetszett. Mindenesetre érdekel, hogy innen hogyan megy tovább a story.

  3. Brigi

    Nekem a zenék nem tetszettek a filmben. Mikor pl Thor villámokkal és az új pöröjével megjelent, illett volna oda valami ütős zene ahelyett a drámai feszültségkeltés helyett.