Értékelés: Az igazság ára (The Lincoln Lawyer)

Az igazság áraMatthew McConaughey a dörzsölt, karizmatikus Los Angeles-i bűnügyi védőügyvédet, Michael „Mick” Hallert alakítja, aki Lincoln Continental kupéjának hátsó ülését használja irodaként. Mick eddig javarészt piti bűnözők védelmét látta el, ám most úgy érzi, megfogta az isten lábát: egy gazdag Beverly Hills-i playboy (Ryan Phillippe) ügyét bízzák rá, akit emberölési kísérlettel vádolnak. Az ügyvéd azt hiszi, könnyű dolga lesz, ám a rengeteg pénzzel kecsegtető eset, amely pofonegyszerűnek ígérkezik, hamarosan halálos játszmává alakul át. Hallernek nemcsak egy hozzá hasonlóan mesteri manipulátorral, de saját lelkiismeretével is meg kell küzdenie.

Nagyszerűnek ígérkezett a szereplőgárda és a történet, így minden zokszó nélkül ültem be a filmre, és amit vártam, meg is kaptam. Nem állnak hozzám túlzottan közel az ilyen tárgyalótermes-ügyvédes témájú alkotások, de mértékkel jöhet. Az utóbbi tíz évből Az ítélet eladó (Runaway Jury) tetszett csak igazán, amit ideje lenne már újranézni, de most még boncolgatom néhány soron keresztül a Lincolnt. Brad Furman nem sok mindent rendezett idáig, és ehhez mérten korrekt munkát adott ki a kezei közül, viszont azt vettem észre, hogy a 118 percet olykor nagyon jól töltötték ki, néha viszont csak épphogy elment szódával. Váltakozik, de összességében nincs vele bajom, mivel két hullámvölggyel megúsztuk.

A szereplőválogatással abszolút telibe lőttek. Matthew McConaughey ezúttal nem a lányokat kergeti strandgatyában, hanem végre egy komoly karaktert vitt vászonra, amivel engem sikerült meggyőznie. Jól állt neki ez a dörzsölt, utcai ügyvéd szerepe, aki a rosszfiúkat húzza ki a slamasztikából. Kellően megírták a figuráját, és legjobban azzal fogtak meg, hogy szembesítették lelkiismeretével, és hagyták kicsit őrlődni. Ekkor borult csak ki igazán a bili. Úgy értem, színészileg ekkor nyújtotta a maximumot. Marisa Tomei nem kapott túlzottan nagy szerepet, de szerintem őt sem kell bemutatni senkinek. Ryan Phillippe játszotta a vádlottat, aki egy igazi kacérkodó szemtelen manipulátor, és mindezt valamennyire sikerült is visszaadnia. Josh Lucas neve ragadt még meg a fejemben, aki Haller riválisát játszotta nagyszerűen. Majd meglátjátok. Érdemes még átgörgetni az IMDb-n a stáblistát, akad még ott jó pár ígéretes név.

Legtöbbetek közül akit érdekel a téma, úgyis leül a film elé, viszont aki hadilábon áll vele, azt megnyugtatom, hogy nem végig a tárgyalóteremben vagyunk, épp ettől más Az igazság ára, hogy Michael „Mick” Haller nem egy átlagos védőügyvéd, hanem az a laza cool csávó, aki nem fut haza anyucihoz, és az utcán is simán elboldogul. Képi világát valamiért ehhez a poszterhez hasonlítom, és szerintem nagyon sokat elárul összességében a filmről, ami nálam 7/10-re rúg. Se több, se kevesebb, ez ennyit tudott.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 hozzászólás

  1. Anonymous

    teljesen egyetértek a kritikával, engem is megfogott valamiért.