A Disney felvásárolta a komplett FOX-ot

Megtörtént a nagy bejelentés! Immáron hivatalos, hogy a Walt Disney Company felvásárolta a teljes 21st Century Foxot, beleértve a 20th Century Foxot, Fox Searchlight Picturest, a Fox 2000-ret, a 20th Century Fox Televisiont, az FX Productions-t, a Fox21-et, az FX Networks-t, a National Geographic Parnters-t, a Fox Sports Regional Networks-t, a Fox Networks Group Internationalt, a Star India-t, a Hulut, a Sky-t és az Endemol Shine Groupot is.

A megállapodásnak nem képezte részét a Fox Broadcasting, a Fox News Channel, a Fox Business Network, az FS1, az FS2 és a Big Ten Networok. Ezek valamilyen formában, új üzemeltetővel élednek újjá.

A Disney $66,1 milliárdot fizetett a felvásárolt részlegekért, amelyben már benne van az adósságuk is. A fizetés részvényekben történik, ami annyit jelent, hogy a FOX részvényesei a Disney cirka 25%-át kapják. Hogy az üzlet hivatalosan is végbemenjen, egy bizottság jóváhagyására vár az ügy, de a többi már csak papírforma.

Hogy hogyan jön ide Deadpool? Úgy, hogy mostantól az X-Men és a Fantasztikus négyes franchise jogai visszakerültek a Marvel Studioshoz, és Bob Iger, a Walt Disney ügyvezető igazgatója nem sokkal később bejelentette, hogy a jövőben lesznek felnőtt nézőkre fókuszált filmjeik, mint például a Deadpool. Az alábbi két képet Ryan Reynolds dobta ki napközben twitterjére, hogy eszünkbe juttassa vele a Deadpool 2-t.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. zsocso

    Abszolút nem örülök neki. A FOX jó blockbustereket csinált évről évre, amit felnőtteknek szántak. Meg amúgy sem jó, hogy egész Hollywood a Disney kezében lesz.

    • Hellwalker

      Egyetértek. Főleg így kérdéses, hogy lesznek e bluray filmek….az oké, hogy a Marvel filmeket kiadják már (csak 3Dbe nem) de más disney filmeket nem adnak nálunk…