CineFest 2016 - Értékelés: Bennszülött (Native)

Egy kaptárközösségben élő társadalomban életjelet fognak az univerzum másik szegletéből. Két tudós, Cane és Eva, elindul, hogy megkeresse és kolonizálja a sok-sok fényévre lévő bolygót, ahonnan az adás érkezett. Ahogy gyengül az anyabolygóval fenntartott telepatikus kapcsolatuk úgy kezdik megkérdőjelezni küldetésük erkölcsi alapjait…

Az angolok és a filmgyártás, aj-aj!  A CineFest történetében a legátütőbb független sci-fi még mindig a négy évvel ezelőtt bemutatott Eltűnő hullámok. Azóta ennek az alkotásnak a nyomába sem ér semmi. A Bennszülött alapötlete tök jó is lehetne akár, csak épp mára ez már egy lerágott csont - legalábbis abban a formában, ahogyan ezt megvalósították, mindenképpen. Eleve ott van a néhány napja bemutatott, nagyon hasonló Azonosak, valamint a THX 1138 is valamennyire ide tartozik. A Bennszülött nem, hogy nem eredeti, de irtó ciki is.

bennszulott

Daniel Fitzsimmons sci-fije még akár jó is lehetett volna, de összességében egy tömény szenvedés. Két lehetőség jutott eszembe: az egyik, hogy egy félórás rövidfilmnek tökéletes lett volna, a másik pedig, hogy Steven Moffat biztos vagány Doctor Who részt tudott volna belőle kanyarítani a megszokott szereplőkkel a főszerepben. Ha már főszereplők, Rupert Graves-t annyira nem kedvelem, így nyilván az sem esett jól, hogy másfél órán keresztül kellett néznem. Ellie Kendrick már egy fokkal kellemesebb társaság, ugyanakkor őt meg a történet szálai kötik meg egy kicsit, viszont a végén mindenki és minden olyan, amilyennek végig lennie kellett volna.

Több időt nem is igazán szánnék erre az írásra, a lényeget már elmondtam. Annyit azért még megjegyeznék, hogy a kis költségvetéséhez képest nagyszerű látványvilágot sikerült megalkotni, ami tényleg nem lett volna rossz, de azért az is durva, hogy olyat kell írnom, hogy a másfél órás játékidőből az első egy órát muszáj lenne kivágni a fogyaszthatóbb végeredmény érdekében. Tetszettek még megalkotott hanghullámok, valamint még az úgynevezett bolygó is jól sikerült. Csak és kizárólag ezek miatt 4/10-re felkerekítem a pontjait, de egyébként hatalmas csalódás.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .