Villámértékelés: Shaun, a bárány - A film (Shaun the Sheep Movie)

Shaun egy okos, ám rosszcsont bárány, aki a Moszatvég farmon él nyájával, a Gazda és a Bitzer nevű, jólelkű, ám tehetségtelen juhászkutya óvó tekintetétől kísérve. Bár Shaun minden erejével azon van, hogy feldobja az unalmas tanyasi napokat, egy idő után úgy dönt, izgalmasabb kalandok után néz. Persze az ilyesmivel nem árt vigyázni. Az események hirtelen elszabadulnak és Shaun csínytevésének eredményeként a Gazda kénytelen lesz hátrahagyni szeretett farmját. Shaunnak a saját patái közé kell venni a dolgokat, ezért a nyáj segítségével a közeli nagyváros felé veszi az irányt, hogy segítsen a Gazdán. A tét igen magas, hibázni nem lehet! De vajon megússza a kalandot a birkanyáj? Képesek lesznek álcázni magukat és kijátszani a retteget sintért? A rájuk váró kaland bővelkedik izgalmakban és persze vidám csetlés-botlásból sincs hiány. A mentőakció során Shaun megismerkedik a Csusza (Slip) nevű árva kiskutyával is és az ő segítségével megérti, hogy mekkora érték az otthon és a család, amire vigyázni kell.

Shaun, a bárány - A film_01

Mit is várhat az ember fia egy gyurmafilmtől? Az a helyzet, hogy nem volt rossz húzás, hogy a Shaun, a bárány egészestés filmet kapott, de ez már egyértelműen nem az én műfajom, pedig pont egy olyan pillanatomban jött rám, hogy megnézem, amikor még kedvem is volt hozzá. Az angolságát továbbra sem tagadhatja le, és a franciasága is tökéletesen észlelhető a hangulatán. Néha mosolygósra fogtam a figurát, és valóban volt benne néhány jó poén, de egyértelműen a gyermekközönségnek szánták a készítők, így felnőtteknek nem igazán tudom ajánlani, hiába csak 85 percecskéről beszélünk.

Shaun, a bárány - A film_02

A történettel egyébként nem mentek félre, hozta a papírformát, avagy Shaun és tettestársai nagy zűrt kavartak kis Kínában, úgyhogy volt itt mindenféle-fajta zúzás, amit csak elbírtok képzelni. Nyilván egy mese keretein belül gondoljátok ezt, viszont mindezek ellenére nagyjából a felénél rám tört az álmosság délelőtt tizenegy magasságában, úgyhogy a második fele szimpatikusabb volt félálomból nézve. Egyébként nagyságrendileg egy 6/10-et tudott szódával, de semmi több. Egyszer nézhető, de tényleg gyerektartalomról beszélünk. A kicsiknek persze jobban tetszhet, elvégre is nekik készült.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .