Villámértékelés: Nyírjuk ki Günthert! (Killing Gunther)

Egy csapat fiatal, menő ám fegyelmezetlen bérgyilkos rákényszerít egy dokumentumfilm-forgatócsoportot, hogy kövessék őket, ahogy kinyírják minden idők leghírhedtebb zsoldosát, Gunthert. Azonban Gunther nem hiába a legjobb bérgyilkos a világon: mindig egy lépéssel előttük jár, és mindent megtesz azért, hogy pokollá tegye életüket.

Ó, te jó ég, ennyi fölöslegesen elköltött dollármilliókat... A Nyírjuk ki Günthert! egy majdnem jó film lett, ám végül kisfiúként visszavonult a homokozóba, hogy ott vigyen be fárasztó jobbegyeneseket társainak. Abszolút pozitívan, előítéletek nélkül ültem neki ennek az akció-vígjátéknak, ám húsz perc után már tudtam, hogy meg kell állítanom és önteni egy pofa sört, hogy kibírjam a végéig. Mindössze másfél óráról beszélünk, de Taran Killam író-rendezőnek ezt sem sikerült értelmesen kitölteni. Oké, hogy első rendezés meg eredeti ötlet, de basszus, rég láttam ennyire félresikerült filmet.

A legnagyobb gond, hogy nagyon pocsék módon akarják eladni, hogy ez egy dokumentumfilmnek álcázott akciófilm megannyi humorral. Először is, a film által szállított poénok lehet, hogy az üresfejű amcsik számára nevetést okoznak, ellenben én inkább sírtam az erőltetett beszólásokon. Spoiler, vagy sem, a Nyírjuk ki Günthert! megnézését senkinek, de senkinek nem ajánlom, hacsak nem vallatni akartok vele. Szóval SPOILER: onnantól oké a film, hogy feltűnik a színen Arnold Schwarzenegger, ezzel ama piciny apró probléma akad, hogy a 65. percig váratnak bennünket. SPOILERZÓNA VÉGE

Mondanám, hogy Schwarzi megmenti az egész pereputtyot, de ekkor már rég reszeltek a filmnek. Ellenben, az öreg száját olyan okosságok hagyják el, amelyeknek még értelmük is van. Ezeket kétségkívül imádtam. Az egyéb szereplőket nem nevezném színészeknek, pedig Schwarzi pályafutása sem eme eszmében indult. Röviden ennyi, tényleg ne nézzétek meg, maximum az utolsó húsz percet, mert az viszont igazán tökös, az addig látottakat viszont két egész percben is ellehetett volna mesélni. 3/10 - és ezt az utolsó pontig a film vége kapja, a többi egyszerűen értékelhetetlen romhalmaz.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. zsocso

    Már az előzetese is kinosan rossz volt. Majd legfeljebb megnézem Arnold jeleneteit. Annyi elég is lesz.

    • Itt a baj, hogy nem néztem előzetest… 65. perctől kezdheted. :D