Noureen DeWulf interjú

A dögös színésznőt a hónapban két filmben is láthatja az amerikai közönség, a Neal Brennan rendezésében készülő The Goods: Live Hard, Sell Hard december 15-én kerül a boltok polcaira DVD formátumban, melyben Noureen Ving Rhames barátnőjét, Heathert alakítja. A vígjáték az autóeladók világába kalauzol el minket. Másik filmje, a The Strip pedig tegnapelőtt debütált az amerikai mozikban, és Noureen máris újabb filmen dolgozik, a Judd Apatow filmeket kifigurázó The 40 Year Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall and Felt Superbad About It (A 40 éves szűz, aki felkoppintotta Sarah Marshallt, és ezért szuper rosszul érezte magát) személyében. A Movieweb.com weboldal ezen filmekről kérdezte a színésznőt a minap.

Movieweb.com: Szerepelsz a Stripben, ami ma kerül mozikba, a Goodsban, ami hamarosan megjelenik DVD-n, és a nemsokára érkező Apatow paródiában is. Mindig is vígjáték színésznőnek készültél? Vagy meglepődtél, hogy a karriered ebbe az irányba indult el?

Noureen: Tudod mit? Nemrég jöttem rá, hogy az egyik korábbi filmem, egy dráma, jövőre bemutatásra kerül a Sundance-en. The Tagwacores a címe, és a muszlim punk rockerekről szól, én játszom az egyik főszereplőt. De valóban, a legtöbb filmem vígjáték. Nem nagyon lep meg a dolog, mert mindig is része volt a természetemnek ez a vonal. Nagyon élvezem ezeket csinálni, nem is tűnnek munkáknak. Szerintem az a fontos, hogy egyszerűnek érezd a szerepet, mert ez azt jelenti, hogy azt csinálod, amit csinálnod kell.

Movieweb.com: A Stripben és a Goodsban is remek vígjátékszínészek egész sora vonul fel. Tudtál valamit tanulni ezektől a srácoktól a műfajjal kapcsolatban?

Noureen: Igen, mindenképpen. Rögtön a Goods forgatása után készült az Excsajok szelleme. A Goodsban az összes jelenetem közös Ving Rhamesszel, az Excsajokban pedig Matthew McConaughey-vel. Az, hogy ilyen régi motoros komikusokkal dolgozhatsz, megtanít rá, hogy amit csinálsz, azt csináld kicsit magabiztosabban. Még akkor is, ha szokatlannak tűnik, vagy, ha a körülötted lévők nem nevetnek rajtad. Minden körülmények között végig kell csinálnod, és bíznod kell a megérzéseidben. Ez nagyon nehéz, mikor nem nevetnek közben az emberek. Amit megtanultam ezektől a srácoktól az az, hogy mindig végig kell csinálnod, amit eltervezel. Mindannyian nagyon vicces emberek, és addig csinálják, amit elterveztek, míg célt nem érnek vele. És végül az lesz az eredménye, hogy ütni fog a dolog.

Movieweb.com: Mielőtt megkezdődtek volna a forgatások, figyelmeztettek, hogy mennyi improvizációs rész lesz bennük? Felkészülten mentél oda?

Noureen: Sok improvizációs munkám volt már, de egyik sem ilyen magas szintű. Korábban dolgoztam már Ed Helmsszel és Ving Rhamesszel. Ving és én az egyik szeretkezéses jelenet közben elsütöttük a Head and shoulders viccet. Néhány impród működik, néhány nem. Rendelkezem némi improvizációs tapasztalattal, de még sosem csináltam ilyen magas szinten, ilyen szintű színészekkel. A forgatás közben megtanultam, hogy a nagyobb nevetés elérése érdekében nagyobb kockázatot kell vállalnod. Maximálisan oda kell tenned magad. Ezek a srácok pedig mindig ezt csinálják, és ezt öröm nézni.

Movieweb.com: Milyen érzés, mikor a rendező bekiabálja a sorokat, miközben épp egy jelenet közepén jársz?

Noureen: [nevet] kedvelem. Ha valami nem jön össze, ő ott van, hogy kisegítsen. Bedob egy másik mondatot. Kitalál valami más szöveget. Nem bánom. Sok vígjátékot csinálok. A televíziós világában is ugyanígy zajlanak a dolgok. Ehhez hozzá kell szokni. Meg kell tanulnod, hogy hogyan használd fel az ilyen mondatokat, és aztán hogyan vidd tovább velük a jelenetet. Néha ez egy remek lehetőség ahhoz, hogy viccessé tégy egy szöveget. Mármint nem maguk a szavak, hanem az, hogy ha úgy használod fel őket, hogy a hasznodra váljanak.

Movieweb.com: A Goodsban Ving Rhames barátnőjét játszod. Mesélnél egy kicsit a szakmai és a magánéleti kapcsolatotokról?

Noureen: Pontosan olyan, mint a filmben. Csak viccelek. Minden nagyon profin zajlott. Nagy köztünk a korkülönbség. Ving egy nagyon klassz srác, és ráadásul házas is. Egy teljesen normális munkakapcsolat volt köztünk. A filmben elég intenzív szerelmi kapcsolat van köztünk. Elég helyes dolog volt, és kicsit szexi is. De a magánéletben csak barátok vagyunk. Mint ahogy ez a szereplőtársaid többségével lenni szokott. Ugratjátok egymást, kedvesek vagytok egymáshoz, poénkodtok. Sokat nevettünk együtt, de ez minden. A forgatásnak vége, így ennyi volt.

Movieweb.com: Inkább arra szerettem volna kilyukadni, hogy hozzád hasonlóan Ving sem hagyományos improvizációs háttérrel rendelkezik.

Noureen: Ó! Ving és én nagyon könnyen megoldjuk a dolgokat. Ő egy nagyon klassz srác. Mindkettőnknek megvan az az adottsága, hogy szót értsünk az emberekkel, és ezt a jeleneteinkbe is át tudjuk vinni. Sosem okozott gondot az improvizálás. Ő mondott valamit, én meg válaszoltam rá. Ilyen volt a közös munka. Nem tudom jól megfogalmazni. Ving nagyon vicces ember, és az előadásmódja is az. Sokat improvizáltunk, ami aztán valamikor működött, valamikor meg nem.

Movieweb.com: Melyik volt a legmaradandóbb élmény, ami abból adódóan ért, hogy elvállaltad Heather szerepét?

Noureen: Őszintén szólva, nagyon izgatott voltam a szereplőtársaim miatt. Boldog voltam, hogy Jeremy Pivennel és Ed Helmsszel dolgozhattam. Már nagyon régóta felnéztem rájuk. Szerettem Vinggel lenni. Ő az egyik olyan színész, akinek egész fiatalkorom óta figyelemmel kísérem a filmjeit. Ez az egész nagyon izgalmas volt számomra. Szeretem ezt csinálni, főleg ha egy ilyen karaktert játszhatok, mint Heather. Az egész a mókáról szól, és arról, hogy ezeket a mókás pillanatokat megoszd ezekkel a tehetséges emberekkel. Nagyon komoly élettapasztalatot és színészi tapasztalatot is szereztem ezáltal. Szerettem ezekkel az emberekkel dolgozni, és azt, hogy egyenrangúként tekintenek rám. Ez nagyon nagy dolog volt számomra.

Movieweb.com: Sikerült esetleg az autóeladásról is megtanulnod valamit?

Noureen: Bizonyos szemszögből nézve, az élet minden területe a csalásról szól. Az autóeladók csalók. A színészek is azok. Mindenkinek az a célja, hogy eljusson valahová vagy, hogy megszerezzen valamit. Mindenki akar valamit, ami másé. Azt hiszem, az autóeladóknak különösen rossz hírnevük van ezzel kapcsolatban. Egyhamar biztos nem fogom otthagyni a színészetet, hogy autóeladó lehessek.

Movieweb.com: Szerinted mi volt az a plusz, amit Neal Brennan rendező hozzá tudott adni a filmhez, amire más nem lett volna képes?

Noureen: Először is, Neal nagyon hiteles személyiség. Ő volt a Chappelle’s Show egyik alkotója. Azok a színészek, akik hozzám hasonlóan vígjátékokban szerepelnek, kiválónak tartják az ilyen műsorokat. Mikor ezeket nézed, rájössz, hogy a rendező milyen messzire hagyja elmenni a színészeket. Nagyon megbíznak a színészeikben, és hagyják, hogy elmenjenek, ameddig csak akarnak. Mert tudják, hogy a színészek meg fogják találni mindene jelenetnek a humoros oldalát. Neal fiatal, tudja, hogy mi számít viccesnek. Nagyon naprakész fickó, és ez nagyon fontos a mi közegünkben, hogy a vígjáték naprakész legyen. Különösen, hogyha a film csak egy évvel a forgatás után jelenik meg. Nealnek megvannak az ötletei, és az adottsága, hogy viccessé tegye az abszurd dolgokat. Ebben a filmben is nagyon sok abszurditás van. Számomra ez volt az egyik legjobb része a dolognak. Nagyon sok olyan dolgot talál viccesnek, amit mi is. És ezt nagyon nagyra értékelem benne.

Movieweb.com: Szerinted a film mennyire reflektál arra, hogy hol tart jelen pillanatban az országunk? Elsősorban a gazdaságra gondolok.

Noureen: Mindig megvolt ez a gondolat az országunkban, különösen vidéken. Temeculában forgattunk, és ott nagyon megvan ennek a hiánynak az érzése. Rengeteg dolog zajlott az üzleti életben, miközben ott forgattunk, és ez egyértelműen hatással volt a film hangvételére is. Az, hogy Közép-Amerikában próbálj meg autókat eladni, eleve elég halott ötlet gazdaságilag. Másrészt viszont nem tudom, hogy kapcsolódik a film ahhoz, hogy mi folyik az országban. A válság elején kezdtünk el forgatni. Detroitban az összes ilyen autós üzlet bezárt, így a film nagyon időszerű. James Brolin karaktere épp attól retteg, hogy bezárják az üzletét, így elkezd ártatlan embereknek könyörögni, hogy vásároljanak nála, és lendítsék fel a forgalmát. Azt hiszem, bármit megtenne érte, hogy tovább folytathassa ezt az életmódot.

Movieweb.com: Beszélgessünk a holnap mozikba kerülő filmedről. A The Stripben Maliah-t alakítod. Mit gondolsz a karakterről, és az indiaiak ábrázolásáról?

Noureen: Nem éreztem, hogy nehéz lett volna ábrázolni őket. Van egy megszervezett esküvő a The Stripben. A szüleim bemutatják a karakteremnek a jövendőbeli férjét. Szerintem semmi rossz nem volt ebben. Vagy szerinted ezáltal negatívan mutattuk be őket?

Movieweb.com: Nem, őszintén szólva, nem nagyon izgat a dolog. De nem tudom, hogy a többiek hogy látják. Kérlek, mesélj egy kicsit, milyen volt eljátszani ezt a karaktert.

Noureen: Nem volt gondom vele. Tudom, hogy sok Amerikában élő indiai nőnek még mindig megszervezik a szüleik az esküvőjüket. A filmbeli karakterem egy kicsit váratlanul kerül ebbe a helyzetbe. Ez adja a film sava-borsát, hogy egy kicsit széthúzza a valóság határait. Szerintem ez egy teljesen valóságos dolog, ami többekkel is megtörténik. Az a vicces a történetben, hogy a lány megfélemlíti a fickót. A lány elmegy a férfi lakására, és még csak egy normális ágya sincs. Szerintem az ilyen kis apróságok egy része nagyon muris. Én nem találom támadónak a filmet, szerintem egy kicsit triviális inkább.

Movieweb.com: Milyen élmény volt a forgatás?

Noureen: Kellemes volt. Jameel Khannak ez volt az első rendezése. A Gyilkos számok egyik részében figyelt fel rám. Felkereste az ügynökömet, és felajánlotta a szerepet. Ez igazán kedves volt tőle, és roppant hízelgő. Tetszett, hogy egyhuzamban zajlott a forgatás. A gazdasági helyzet miatt ráadásul ez a film is időszerű. Jameel fiatal, megvan a maga munkastílusa.

Movieweb.com: Mondanál pár szót a The 40 Year Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall and Felt Seuperbad About Itről? Honnan jött az ötlet, hogy összekeverjétek ezeket az őrült filmeket?

Noureen: A filmben a 40 éves szűz ellentétét játszom, egy Kim nevű lányt. Ő a szűz álma, de nem teheti rá a kezét. Minden trükköt bevet, hogy vele lehessen. Egyáltalán nem olyan lesz, mint az utóbbi Apatow filmek. Vicces lesz. A rendező, Craig Moss felajánlotta a szerepet, én meg klassznak tartottam, így elvállaltam. A film más vígjátékokat parodizál, ami szerintem nagyon érdekes. Volt egy csomó vígjáték, amik egy időben jöttek ki, és mindenki rohant, hogy megnézze őket. Vicces, hogy a paródia összefűzi ezen filmek történetein alapul. Őszintén szólva, nagyon szeretem Judd Apatow filmjeit. Nagyon jó érzékkel ismeri fel, hogy mi vicces igazán. Egy paródia attól lesz paródia, hogy valami nagyszerűt figuráz ki. A film más vígjátékokat fog parodizálni, de csak a legjobbakból csinál viccet. Egy paródia egyfajta bók az eredeti filmnek. Szerintem Judd nagyszerű, és pont most a legidőszerűbb, hogy viccet csináljunk belőle, mert az utóbbi 4-5 évben nagy hatást gyakorolt a filmjeivel.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .