Értékelés: Zombieland

Zombieland poszterAzt tudni lehetett, hogy sztoriügyileg nem kell sokat várni a filmtől, ugyanis ennek nem az a lényege, egy zombi filmhez van szerencsénk, nekem a film erős közepesnek számít. Tetszett, mert volt benne elég gyilkolászás, ami viszont nem szokványos, hogy nem csak agyatlan vérontást kapunk, hanem van benne olykor érzelgős rész is, poén is akad benne néhol, bár vicces, hogy egyes magyar oldalakon vígjátékként van feltüntetve.

A történet szerint, egy srác (Columbus) egyedül, a családja nélkül éli életét a zombi-földön saját szabályai szerint, ami rengetegszer megmenti a bajtól. Egy nap összetalálkozik Tallahassee-val, innentől kezdve közösen mennek és aprítják a népet, persze az elzombisodott részét, bár normális ember jóformán nem is nagyon található a filmben rajtuk, és a két csajon (Wichita és Little Rock) kívül. Akik jó párszor mókásra veszik a dolgot és kiszúrnak velük. A két lány célja, hogy eljussanak a „Csendes játékszigetre”, ahol szerintük nincsenek zombik…

Ami tetszett, hogy nem volt hosszú, nem biztos, hogy jól állt volna neki a hosszabb játékidő, anno a Holtak hajnala volt az, ami tudta kezelni, bár az a film mai napig kedvenc zombi-mozi.

Megoldásügyileg pacsi a készítőknek, hogy olcsó film létére nem ment a minőség rovására, szerintem jól választották meg Tallahassee-t, hogy Woody Harrelson-t szemelték ki a szerepre, simán elvitte az egész filmet a hátán. A főszereplő srác is szimpatikus választás volt, és a két leányzóba se kellett csalódnunk, velük sem volt semmi baj. Tetszett továbbiakban az elhagyatott autópálya, a lezuhant repülőgép megvalósítás, ezt a költségvetés miatt hangsúlyozom ki.A zombik se sikerültek gagyira, úgy néztek ki, ahogy egy zombinak kell, bár a film a közepe felé picit unalmassá válik, de tényleg csak egy nagyon picit, de ami kompenzálja, az a végső vidámparkos jelenet, ott kapunk egy kisebb fajta zúzást a végére, ami kihagyhatatlan lett volna a filmből.

Az én szememben a film, mint ahogy fent is írtam, a mai zombi filmek között a Holtak hajnala után tehető be a rangsorba, ugyanis ezen a kettőn kívül, nem tudok említésre méltó zombi-mozit feleleveníteni, vagy valami kimaradt volna? Szóljatok nyugodtan! Szóval a pontozásom 7/10 lett a végére, mert hát kellőképpen elszórakoztatott.

Luke értékelése

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 hozzászólás

  1. Anonymous

    nekem a 28 nappal később is tetszett:)