Értékelés: Zöld Darázs (The Green Hornet)

 Zöld Darázs 3DReid (Seth Rogen) laza és nagydumájú milliomos, Kato (Jay Chou) eszes, csendes és hűséges, Reid apjának (Tom Wilkinson) titkára. A páros kihasználja a kínálkozó alkalmat, hogy végre valami hasznosat tegyen az életben: felveszik a harcot a bűn ellen. Reid Zöld darázsként, Kato pedig pótolhatatlan segédjeként száll szembe a bűnözőkkel. A nem túl törvényes módszereket alkalmazó két harcművész és fegyverspecialista Reid titkárnőjének (Cameron Diaz) segítségével Los Angeles legnagyobb alvilági vezetőjének (Christoph Waltz) nyomába erednek. Azonban Chudnofsky-nak is van saját terve: méghozzá, hogy egyszer és mindenkorra levadássza a Zöld darazsat.

Mondd nektek valamit az a név, hogy Michel Gondry? Nekem nem túlzottan sokat, egyedül az Egy makulátlan elme örök ragyogását tudtam tőle felidézni, és most rendezésileg újra odatette magát piszkosul. Szóval, nulla elvárással ültem be a Zöld Darázsra, mivel a héten pangás van. Na jó, ez így azért nem igaz, mert számomra Christoph Waltz húzónévnek számított, de összességében nagyon kellemeset csalódtam a végeredményben. Nem vették komolyan, végigmarháskodták az egészet, képregényes alapokkal a háttérben. Mostanság tényleg egyre több képregény filmesedik meg, és tök durva, hogy egyre jobb látványvilágot teremtenek meg. Na nem mindig sikerül, de jelen esetben még azt mondom, a 3D-s jegy is megérte az árát, mert a lövöldözős-üldözős akciójelenetekhez nem picit tett hozzá. Végre egy film, ami kihasználja a 3D-t. Persze nem kell akkora látványra várni mint a Na’vik esetében, de mindenképpen üdítően fogyaszthatóra sikeredett.

Seth Rogent baromira nem bírom, egyszerűen unszimpatikus a srác, viszont itt karajul állt neki a milliomos sallangja szerep, akiből a végére alakul valamiféle hős, de az önbizalom és a jó humor addig is elkíséri. Rogen ezúttal is kivette részét a forgatókönyvből és Evan Goldberggel közösen álmodták papírra Zöld Darázs és Pici Fullánk szórakoztató történetét. Jay Chou-tól egyáltalán semmire nem számítottam, viszont a végére őt is bazira megkedveltem, mert döbbenetesen komoly figura. Christoph Waltz főként a Becstelen Brigantyk óta eléggé kedvelt jelenség számomra, és ismét nem okoz csalódást, mert miért tenné? Szuper figura, a város rosszfiúja, aki számára nincs akadály, hiszen ő az alvilág főnöke. Vele annyi icipici gondom akadt, hogy a végén harcoltathatták volna egy kicsivel tovább. Cameron Diazról, mint régi kedvencemről el nem bírtam képzelni, hogy fog boldogulni ebben a világban, de természetesen aranyos és bájos, mint mindig, ja és jelen esetben ő az agy. Mellesleg jó karakter, mint ahogyan a film mindegyik szereplője, mert ezt a részét aztán piszkosul komolyan vették.

Igazából nem tudok olyan részt mondani, ami nem tetszett, mert olyan képregényes, olyan őrült, ami elszórakoztat, és mire az órádra néznél, már jön a brutálisan jól kialakított stáblista, amely számtalan 3D-s elemeket rejt, és végre előhúztak egy eszement ötletes megvalósítást, amikor mennek felfelé a nevek.

Engem személy szerint elbűvöltek a sok kütyüvel és egyedi kitalációkkal. Most gondolok konkrétan az autóra, a műhelyre és úgy a két hős komplett világára, amelyben élnek, ténykednek és igazságot szolgáltatnak.

Mindenkinek ajánlom a filmet így évelején, aki végig akar röhögni egy képtelen elemekkel teletűzdelt, jó beszólásokkal teli akciófilmet. Engem roppantul meggyőztek, nem csoda, hogy a tesztvetítésen is oda voltak érte, és már szeretnék a folytatást. Az erős 8/10 nem kérdéses részemről. DVD-n még találkozunk, mert egy ilyen cuccra lazán szakítok időt bármikor.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

5 hozzászólás

  1. Először is nagyon állat volt, végig röhögtük :D másodszor meg, de szar a pontozásod… gondoltam felhozom már én is, azt hallottam manapság ez a menő!!! :D:D:D:D:D:D:D

  2. joe cole

    Ezért is csodálkozom, hogy lett ebből januári film, nyári blockbuster helyett.
    Bár az idei brutális felhozatalú nyarat jobb elkerülni…

  3. Január ide vagy oda, meglepően jól sikeredett. Kíváncsi leszek hétvégén mit hoz, mert olyan $150 környékét biztos beleöltek.

  4. Crash

    Hirtelen belegondolva 1 negatívum jut eszembe a filmről: kevés szerepet kapott Diaz :D:D Ezen kívül nekem adta nem nagyon néztem jobbat az utóbbi mozik alkalmával, pedig a 2 főszereplőtől nem vártam sokat sőt Seth Rogen-t nem is nagyon kedveltem de most zseniálisak voltak!!