Értékelés: G. I. Joe - Megtorlás (G.I. Joe: Retaliation)

G. I. Joe - MegtorlásA folytatásban a G.I. Joe-k nem csak halálos ellenségükkel, a Kobrával küzdenek, hanem szembe kell szállniuk egy a kormány berkein belülről jövő fenyegetéssel, amely a létüket veszélyezteti.

Világuralom és bosszú. Amennyiben ezzel a két alapanyaggal készít filmet Hollywood, szinte garantált a siker, főleg, ha ezeket az elemeket egy akciófilm kapja alapul. Jelen esetben is ez történt, tehát nem meglepő, hogy a végeredmény egy folyamatosan pörgő, agyatlan akciózás, ami pontosan ugyanúgy, mint Az emlékmás esetében, számomra már kevés. Moziban kimaradt, viszont egy kicsit sem bánom, és úgy gondolom, a sors akarta, hogy ezt ne ott nézzem. Bele se merek gondolni, hogy a 3D mit adott, és nem is lovagolnék rajta tovább, mert szinte biztos vagyok benne, hogy semmit.

Mindezek ellenére a G. I. Joe - Megtorlás nem rossz akciófilm, és Jon M. Chu is szépen kézben tartotta a gyeplőt, mert nagyjából olyan dinamikát kapunk, hogy nem sok időnk jut az unatkozásra. Azonban, az sem mellékes, hogy például a sziklák közötti köteles jelenetet teljesen fölöslegesen adták le anno az egyik film előtt, mert így totál érdektelenné vált a filmben. A Rhett Reese-Paul Wernick párostól viszont kevésbé kiszámítható forgatókönyvet vártam, bár ez naivság volt részemről.

Ami a legjobban hiányzott nekem, az nem más, mint az eredetiség hatása. Sokszor úgy tűnik, mintha elmúlt évek nagy kasszasikereiből összeollóztak volna ezt-azt. Gondolok itt a nanotechnológiára, vagy az aláfestő hangokra, de még sorolhatnék ide jó néhány dolgot. A kütyük viszont ettől függetlenül mégis hasznos kellékei a történetnek, és Barikád fegyverei, valamint izomtankja a vége felé, eszeveszettül illett ebbe a közegbe. Nagyjából az ilyen apróságok mentik meg a filmet a totális bukástól - na meg néhány újonnan érkező színész, és egy-egy érdekesebb karakter.

Channing Tatumot hagynám is a fenébe, róla terjengtek pletykák, és sajnálom, hogy végül így döntöttek vele kapcsolatban. Dwayne Johnson jelen esetben is megtesz mindent, hogy mentse a menthetetlent, bár a forgatókönyvön változtatni ő sem tudott, így csupán teljesítette küldetését: magabiztosan, izomból odatette magát minden esemény során. Viszont akadt egy meglepetés, amikor kicsit érződik rajta, hogy emberből van. Bruce Willis is hatalmas figurát alakít, kis felüdüléssel párosul Joe jelenléte, ami szintén nagyon ráfért a filmre. A többiek közül különösebben nem emelnék ki senkit, ugyanis úgy vesztek el a feledés homályban, mint a mellékszereplők a szakadék mélyében, de azért hasznos bábuk voltak, hogy ne legyen foghíjas a sztori.

Nem is húznám tovább a mondandómat, mert sok jót nem tudnék írni, tovább becsmérelni pedig nem látom értelmét. A 6/10 elfér rá, de kimondottan otthoni szórakozásnak felel meg, mert többre nem igen hivatott.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

4 hozzászólás

  1. No, vártam már tőled a kritikát, mert megnéztem én is a filmet, és nagyjából egy véleményen vagyunk. Az első részt nagyon vártam, és nem is csalódtam benne. Nálam egy jó bő ponttal kevesebbet kapott, és nem azért mert a történet, a jelenetek, vagy a szereplők nem jöttek be, csupán mert annak a jó erős 8-as filmnek a folytatását vártam. Sajnos számomra ez visszafelé fejlődött, és ezen sajnos a kedvenc színészeim közül kettő (Dwayne,Willis) sem tudott segíteni.

    Off: Innen látszik hogy nem vagyunk egyformák, mert amikor kijött a TotalRecall akkor úgy kezdtem, hogy megnéztem a régit, majd a remaket. Szerintem a sok feldolgozás közül talán az egyik legjobb volt. Nem hajszál híján ugyanaz a történet, utalások a régire, (amikor a kapun jött át felé, vártuk hogy a dagi nő arca torzuljon és közben a japcsi papa volt) amikor az üvegfalon keresztülugrik… és még sorolhatnám. Szereplőkiosztás tökéletes, pedig nem tartozik a kedvenceim közé Farrell bácsi.
    Kicsi változtatások a történetben, mégis hű maradt az eredetihez. Nekem az 9 pont… Többször újranézhető, látványos, szórakoztató….

  2. Nem volt ez rossz, de az első rész nekem jobban tetszett. Igazából nemcsak folytatás volt ez, hogy hanem egyfajta reboot is és sok mindenen változtattak. (Gondolok itt olyanokra, hogy míg az első részben a G.I. Joe egy több száz tagú nemzetközi alakulat volt, addig erre a részre “redukálódtak” egy eléggé kis létszámú amerikai egységgé) Ezért is ment gyakorlatilag az egész első rész szereplőgárdája a levesbe.

    Én aggódtam egy kicsit amikor Jon M. Chu-ra bízták a rendezést, hisz’ ő zenés/táncos filmeket dirigált korábban, és hát nem volt teljesen alaptalan a félelmem.

  3. Anonymous

    Nézhető film lett ez, de az első mérföldekkel jobb lett, pedig annak idején azt hittük nehezen lehetne elrontani egy folytatást. Mármint nem lett ez elrontva, csak bugos és kissebb a mérce. A párizsi futkorászás nálam még mindig vezet! :)

  4. Anonymous

    Borzalmas film, szinte biztos vagyok benne, hogy jelölve lesz arany málnára.