Értékelés: A szellemlovas: A bosszú ereje (Ghost Rider: Spirit of Vengeance)

A szellemlovas A bosszú erejeJohnny Blaze továbbra is a rámért átokkal harcol, az ördög fejvadásza - de most mindent kockára tesz, szövetkezik a lázadó szerzetesek vezetőjével (Idris Elba), hogy megmentsen egy fiút az ördögtől… és így talán örökre meg tud szabadulni az őt sújtó átoktól is.

Ugyanúgy, mint öt éve, ismét attól zengett az internet, hogy mennyire rosszul sikerült A szellemlovas folytatása, és nem akartam hinni a fülemnek. A rendezőket illetően már az első szóba kerülésük óta felfordult a gyomrom, mert ugye a Cranken kívül csak idiótaságokat rendeztek. Név szerint Mark Neveldine-ről és Brian Taylorról van szó. Nos, nem tudom, hogy a Columbia mit szívott akkor, amikor rájuk bízta a folytatás megrendezését. Látszik, hogy szabad kezet kaptak, de kíváncsi vagyok, mennyire örülnek ennek a gyártó góréi. Maradjunk annyiban, hogy szórakoztatni nagyjából tud a rendezőpáros, de a normális, helytálló filmrendezéstől olyan távol vannak, mint John Carter hazájától.

Az akciójelenetek jók, csak épp nincs meg hozzá a megfelelő iromány, ami szolgáltatta volna ugye a történetet, és ha nincs mivel összekötni a szálakat, akkor dugába dől minden. Nálam konkrétan az történt, hogy fanyar arcot vágva csak bámultam a vásznat, hogy mi a jó eget művelnek. Nem mondom, hogy teljes egészében nézhetetlen, csak a rendezők szokásukhoz híven eltúloztak egy csomó dolgot, adva ezzel a szarnak egy pofont. Oké, hogy szabadkéz, meg minden, és tényleg 'valósághűbb' a lángolás, mint az első részben, de itt is megvannak a túlzások, amelyeket még a képregényes háttér sem bír el. Elég csak visszagondolni azokra a jelenetekre, amikor a címszereplő elveszíti fejét, és annyira totálisan messze viszik magukat az alapvilágtól, hogy már-már fájdalmas. 3D? Oké, csak minek? Nyilván a pénz motiválta őket, meg manapság ez a divat, gyerünk, toljuk így, és hasonlók, csak ha ez nem válik a film előnyére, akkor mégis mi értelme? Rendben van, hogy kell a profit, de akkor mostantól a filmgyártás ténylegesen a tabu kategóriába fog már tartozni?

Egyes nézők mögöttem-körülöttem felröhögtek néhány jeleneten, amit nem értettem, és én ilyenkor gyakoroltam a feljebb írt fanyar arcszerkezetet. Az elején még csak-csak bíztam benne, hogy kezdenek magukkal valamit, és hátha aprítanak valamit a tejbe, de csak az elázott kukoricapelyheket kavargatták a kisujjukkal. A fényképezés viszont gyönyörű, és a helyszíneket is jól választották ki - nagyrészt Románia ugye, és Törökország. Viszont ezek mind adottak voltak, csak rögzíteni kellett őket.

A szereplőkkel nincs baj, főleg Nicolas Cage-dzsel, mert ő jó, és szereti is a karaktert, szóval nála már csak annyit nem értek, hogy szerinte minden így volt helyénvaló, ahogy? Azért ezt szívesen megkérdezném tőle. Violante Placido kellemes társaság a női főszerepben, főleg, hogy végre nem egy ismert arcot kellett néznem. Ciarán Hinds mostanság mindenhol ott van, de rá sem lehet panasz, viszont Idris Elba karaktere nevetséges lett. Vele nem volt gond, csak ahhoz képest, hogy földi halandó, már az első akciójelenetet, amikor leszedi a mögötte haladó dzsipeket, annyira eltúlozták, hogy kaszkadőr lehetett a csávó, nem pap. Ráadásul utóbbiból is a piát szerető. A hihetőséget félretették valahol útközben, gondolom. Johnny Whitworth rosszfiúként oké, főleg, mikor az Ördög felruházza hatalmával, bár az embereivel ők is bakiztak folyamatosan.

Visszatérve még kicsit a vizuális szekcióra, nekem összességében bejött, amit alkottak, bár egyes tüzes részeken eléggé látszott, hogy iparos munka, és egy effekttudással kihívtak a hóra pár jelenetet. Amikor a motor, a teherautó, vagy a daru átcsapott lángoló Szellemlovas járgánnyá, ott aztán tényleg tüzes hangulat uralkodott. Ezek nekem kimondottan bejöttek, viszont sajnos nagyon sok minden nem. Ennek egyenesen DVD-re kellett volna készülnie, úgy talán jobban hozott volna a konyhára is. Részemről 5/10, pedig az első résszel mai napig elég jó barátságot ápolok.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

8 hozzászólás

  1. Violante Placidoszerepelt az Olasz Playboyban is. Na ott nem volt semmi xD

  2. Sajna tényleg csak gyenge közepes lett. Pedig nagyon bíztam benne, hogy legalább a Crank rendezői kihoznak belőle valami igazán szórakoztatót.
    “A rendezőket illetően már az első szóba kerülésük óta felfordult a gyomrom, mert ugye a Cranken kívül csak idiótaságokat rendeztek.”
    Miért, a Crank mi volt, ha nem idiótaság? :D Persze értem én, hogy mire akarsz kilyukadni, és úgy tűnik, a Crank csak egyszeri (kétszeri) fellángolás volt.

  3. Oké, idiótaság volt, de élvezhető idiótaság 90 percben R-es korhatár besorolással. Egy zúzásnak elment szerintem. A kettőnél már fogtam a fejem…

  4. Nekem a 2 még jobban bejött :D Az a tömény agyatlanság egyszerűen lenyűgözött, hihetetlenül jól szórakoztam :) Valami hasonlót vártam volna a Ghost Ridertől is, amire a lángpisálós teasernél még volt is remény… aztán ez lett belőle, pusztító robbanás helyett csak egy kis puki.

  5. Nálam ez nagyon messze volt a közepestől. Inkább hasonlított valami “ZS-kategóriás” egyből DVD-re gyártott akármire.

    A Crank első része még elment nálam (ha már szóba került), de a második részben már kicsit túlzásba estek szerintem.

  6. Anonymous

    Sajnos most néztem meg a ”filmet”. Véleményem: Ez egy Katasztrófa! :(

  7. Pingback: Mom and Dad előzetes: Nic Cage bepipul | Sorozatfan.com