CineFest 2016 - Értékelés: Motel Mist

Sopol, a szexuális ragadozó a Motel Mistressbe viszi legújabb ifjú áldozatát, az iskolás Lailát. Az otthonról elszökött egykori gyermekszínész, Tun, szintén ebben a motelben vesz ki egy szobát. Tot, a szálloda alkalmazottja már a kezében érzi a Tun anyja által felajánlott jutalmat. Végül megérkezik a szexi Vicky is, pont időben ahhoz, hogy megmentse Lailát az erőszakos Sopoltól. Az öt ember sorsa végül összefonódik.

A Motel Mist az összes türelmemet és jóindulatomat próbára tette, és akkor már erősen aggódtam, amikor Prabda Yoon író-rendező azon szavakkal dobálózott a vetítés előtt, hogy "éljék túl a filmet". Illetve az is elhangzott, hogy nagyon fogjuk utálni érte. Nem, én nem utáltam őt, ellenben eszembe jutott, hogy van egy kisméretű ásó a kocsim csomagtartójában…

motel-mist_01

Persze a film végére valamennyire megbocsátottam neki, de gyötrődésekkel teli, különös élményt nyújtott a Motel Mist, amit soha többé nem akarok látni, de még hasonlóról hallani sem. Nem mondom, hogy értéktelen mű, viszont tipikusan azon kategóriába tartozik, ami számomra értékelhetetlen.

A főszereplő csóka, Surapol Poonpiriya annyira erős játékot produkált, hogy pusztán már a jelenlétét is gyűlöltem tettei miatt, szóval még színészkednie sem kellett volna. És akkor még nem beszéltem a két leányzóról, Prapamonton Eiamchan-ról, vagy az ő megmentésére siető Katareeya Theapchatri-ról. Mindketten remek fiatal tehetségek, elhittem nekik, amit a cselekmény szerint átéltek, és nagyon örülök, hogy sikerült elbánniuk az őket sanyargató csókával.

motel-mist_02

Rejtély. No, itt abból nincs hiány! A helyszínek kegyetlenek, és zordak, ahogyan ez az egész történet is valójában. A mellékszereplők is bizarr hangulatot árasztanak, főleg a falfestős csávó, aki kissé elviszi magát, de nekem összességében az a vonal tetszett a legjobban. Elég abszurd dolgokat művelt ahhoz, hogy kizökkentsen az addig látott, s nagyon gyűlölt jelenetekből. Végül már csak az a legnagyobb gond, hogy azon keleti régiókban simán történnek ilyenek nap, mint nap, és a bűnösök megússzák az igazságszolgáltatást… Szörnyű!

Kicsit többet írtam erről az alkotásról, mint eredetileg terveztem, viszont a feljebb felsoroltak fényében még pontokban is többet fog kapni. Mielőtt kitérnék az értékelésre, megjegyezném, hogy úgy tudott számomra könnyebben fogyasztható lenni ez a mű, hogy tudtam - vagy legalábbis nagyon reméltem -, hogy a lányok nem kiskorúak. A helyszínek és az atmoszféra miatt 1/10, csak hogy éreztessem, mennyire ne nézzétek meg a Motel Mist-et. Ez pedig azért ennyi, mert képtelen vagyok megbocsátani a filmnek.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .