A Grace of Monaco nyitja a 67. Cannes-i Film Fesztivált

Olivier Dahan rendezésében valósult meg a Grace of Monaco, amelyben Grace Kellyt ismerhetjük meg közelebbről. A filmet eredetileg 2013. november 27-én küldték volna mozikba, de Harvey Weinstein producer azt nyilatkozta, hogy még nincsenek készen, így a premiert március 14-ére halasztották. Dahan állítása szerint Weinstein rövidebbre akarta vágni azon jelenetek játékidejét, amelyben Grace Kelly kegyeiért küzd férje, III. Rainer herceg és Charles de Gaulle francia elnök. Weinstein pedig úgy nyilatkozott, hogy javaslatokat tett, de konkrétan befolyásolni nem akarta a projektet. Október óta nem sokat hallottunk a Grace of Monacóról, és úgy tűnt, hogy minden rendben van vele.

A Grace of Monaco nyitja a 67. Cannes-i Film Fesztivált

Most viszont az Indiewire friss-ropogós híre szerint a Weinstein Company illetékesei úgy döntöttek, hogy megint eltolják a premiert, és ezúttal dátum sincs, amiből arra lehetne következtetni, hogy a stúdió nem akar foglalkozni a filmmel. Azonban ehelyett az a döntés született, hogy május 14-én a Grace of Monaco nyitja meg a 67. Cannes-i Film Fesztivált.

Nicole Kidman alakítja Grace Kellyt, Tim Roth III. Rainer herceget, de főszerepel még a filmben André Penvern (Charles de Gaulle),Milo Ventimiglia (Rupert Allan), Frank Langella (Francis Tucker), Paz Vega (Maria Callas), Parker Posey (Madge Tivey-Faucon) és Sir Derek Jacobi (Fernando D'Aillieres gróf) is. Arról nincs hír, hogy Dahan és Weinstein szembe kívánnak-e szállni még a premierig. A trailert erre felé posztoltam még szeptemberben. Gondolom így az április 3-ára beharangozott itthoni premier is ugrik.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .