Tom Hanks és Steven Spielberg a hidegháborúban

Tom Hanks fogja alakítani egy egyelőre cím nélkül futó hidegháborús thriller (Untitled Cold War Thriller) főszereplőjét, ami a DreamWorks égisze alatt készül, és talán Steven Spielberg fogja rendezni. Érdekes ez a hír, ugyanis Spielbergről nemrégiben is hallottunk a The Kidnapping of Edgardo Mortara kapcsán.

Tom Hanks és Steven Spielberg a hidegháborúban

Matt Charman már megírta a forgatókönyvet, amelynek alapjait James Donovan (Tom Hanks) amerikai ügyvéd igaz története adja, akit begyűjtött a CIA, hogy tárgyaljon az oroszokkal az 1960-as években, akiknél fogságba esett egy Gary Powers nevű pilóta, miután U-2 típusú kémrepülője felmondta a szolgálatot.

Amennyiben Steven Spielberg bólint a felkérésre, a Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan), a Kapj el, ha tudsz! (Catch Me If You Can) és A terminál (The Terminal) után ismét együtt dolgozhat Tom Hanksszel. Valamint ne feledjük, hogy mindketten executive produceri tisztséget töltöttek be az HBO II. világháborús sorozatánál, Az elit alakulatnál (Band of Brothers).

Marc Platt mellett Spielberg is producerként lesz jelen, de a forgatás részleteit korai lenne még megmondani. Egyelőre arra várunk, hogy kiderüljön, melyik projektet részesíti előnyben a rendező, aki az elmúlt évek során sok mindent a nyakába vett, de végül mindet visszadobta valamilyen oknál fogva. A hír alapjait a Variety és a The Hollywood Reporter beszámolói szolgáltatták.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .