Sundance 2018: Dráma kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások)

A nemzetközi drámák mezőnyében 12 olyan film kerül bemutatásra a világ különböző részeiről, amelyet egyedi nézőpontú, kreatív alkotók készítettek. Az elmúlt években ebben a kategóriában debütált az A kairói eset (The Nile Hilton Incident), az A második anya (Second Mother), a Berlin-szindróma és az A csábítás (The Lure).

DRÁMA KATEGÓRIA - WORLD CINEMA (NEMZETKÖZI ALKOTÁSOK)_

And Breathe Normally / Izland, Svédország, Belgium (írta és rendezte: Ísold Uggadóttir)

Sztori: Az izlandi Reyjkanes-félsziget szélén két nő élete kapcsolódik össze egy rövid időre, amikor nem várt körülmények között találják magukat. A nehezen boldoguló izlandi anya és a Bissau-Guineából menedékért érkező nő különleges kapcsolatba kerül egymással, miközben próbálják rendbe hozni az életüket.

Szereplők: Kristín Thóra Haraldsdóttir, Babetida Sadjo, Patrik Nökkvi Pétursson -Világpremier

Butterflies / Törökország (írta és rendezte: Tolga Karaçelik)

Sztori: Egy Hasanlar nevű török faluba három testvér érkezik, akik nem tudnak egymás létezéséről, és elhunyt édesapjukat sem ismerték, de a temetésen találkoznak. Egyre többet tudnak meg apjukról, egymásról és saját magukról is.

Szereplők: Tolga Tekin, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Serkan Keskin, Hakan Karsak - Világpremier

Dead Pigs / Kína (írta és rendezte: Cathy Yan)

Sztori: Egy kétbalkezes sertéstenyésztő, egy nem túl okos szalontulajdonos, egy érzékeny pincér, egy építész és egy kiábrándult gazdag lány útjai keresztezik egymásét, valamint több ezer döglött disznóét, amelyek a folyón sodródnak az egyre gyorsabban modernizálódó Sanghaj felé. Igaz történet alapján.

Szereplők: Vivian Wu, Haoyu Yang, Mason Lee, Meng Li, David Rysdahl - Világpremier

The Guilty / Dánia (rendező: Gustav Möller, írók: Gustav Möller, Emil NygaardAlbertsen)

Sztori: Asger Holm fogadja egy elrabolt nő segélyhívását. A vonal váratlanul megszakad, de keresni kezdik a nőt és elrablóját. Asgernek semmi kiindulópontja sincs a telefonon kívül, de tudja, hogy minél előbb meg kell oldania ezt a bűntényt, amely sokkal szövevényesebb annál, mint elsőre gondolta

Szereplők: Jakob Cedergren, JessicaDinnage, JohanOlsen, OmarShargawi - Világpremier

Holiday / Dánia, Hollandia, Svédország (rendező: Isabella Eklöf, írók: Isabella Eklöf, Johanne Algren)

Sztori: Szerelmi háromszög egy kisstílű drogkereskedő kirakatbarátnőjével a középpontban, mindez az erőszak, a luxus és napjaink gengsztereinek világában a gyönyörű török Riviérán fekvő Bodrumon kikötővárosában.

Szereplők: Victoria Carmen Sonne, Lai Yde, Thijs Römer - Világpremier

Loveling / Brazília, Uruguay (rendező: Gustavo Pizzi, írók: Gustavo Pizzi, Karine Teles)

Sztori: A film története Rio de Janeiro külvárosában játszódik, ahol Irene-nek már csak pár napja van, hogy leküzdje aggályait és összeszedje erejét, hogy elengedje legidősebb fiát a nagyvilágba.

Szereplők: Karine Teles, Otavio Muller, Adriana Esteves, Konstantinos Sarris, Cesar Troncoso - Világpremier /A fesztivál első napján kerül bemutatásra/

Pity / Görögország, Lengyelország (rendező: Babis Makridis, írók: Efthimis Filippou, Babis Makridis)

Sztori: A történet egy olyan férfiról, aki akkor boldog, ha boldogtalan, ugyanis a szomorúság megszállottja, és mindent megtesz azért, hogy szánalmat ébresszen másokban. Egy férfi élete egy olyan világban, amely nem elég kegyetlen számára.

Szereplők: Yannis Drakopoulos, Evi Saoulidou, Nota Tserniafski, Makis Papadimitriou, Georgina Chryskioti, Evdoxia Androulidaki - Világpremier

The Queen of Fear / Argentína, Dánia (rendezők: Valeria Bertuccelli, Fabiana Tiscornia, író: Valeria Bertuccelli)

Sztori: Már csak egy hónap van hátra a sikeres színésznő, Robertina várva várt szólóműsora, a The Golden Time bemutatásáig. Robertina azonban ahelyett, hogy a produkcióra készülne, teljesen belemerül a rettegésbe, amitől tökéletes élete abszurddá és feszültté válik.

Szereplők: Valeria Bertuccelli, Diego Velázquez, Gabriel Eduardo "Puma" Goity, Darío Grandinetti - Világpremier

Rust / Brazília (rendező: Aly Muritiba, írók: Aly Muritiba, Jessica Candal)

Sztori: Tati és Renet képeket, videókat és zenéket küldenek át egymásnak a telefonjukon, az utolsó iskolai kiránduláson pedig már szemeznek is egymással. De lehet, hogy szerelmük véget ér, mielőtt elkezdődne?

Szereplők: Giovanni De Lorenzi, Tifanny Dopke, Enrique Diaz, Clarissa Kiste, Duda Azevedo, Pedro Inoue - Világpremier

Time Share (Tiempo Compartido) / Mexikó, Hollandia (rendező: Sebastián Hofmann, írók: Julio Chavezmontes, Sebastián Hofmann)

Sztori: Két apa összefog, hogy megmentse családját egy trópusi paradicsomból, ugyanis meggyőződésük, hogy az üdülő amerikai tulajdonosa gonosz tervet eszelt ki szeretteik ellen.

Szereplők: Luis Gerardo Mendez, Miguel Rodarte, Andrés Almeida, Cassandra Ciangherotti, Monserrat Marañon, R.J. Mitte - Világpremier

Un Traductor / Kanada, Kuba (rendezők: Rodrigo Barriuso, Sebastián Barriuso, író: Lindsay Gossling)

Sztori: Egy orosz irodalomprofesszort azzal bíznak meg a havannai egyetemen, hogy tolmácsként dolgozzon azokkal a gyerekekkel, akiket Csernobilből Kubába küldenek orvosi kezelésre. Igaz történet alapján.

Szereplők: Rodrigo Santoro, Maricel Álvarez, Yoandra Suárez - Világpremier

Yardie / Egyesült Királyság (rendező: Idris Elba, írók: Brock Norman Brock, Martin Stellman)

Sztori: Jamaica, 1973. Egy fiatal fiú végignézi bátyja meggyilkolását, majd egy nagyhatalmú gengszter befogadja őt. Tíz évvel később küldetésre küldik Londonba. Itt találkozik újra barátnőjével és lányukkal, ám a múlt utoléri őket. Victor Headley regénye alapján.

Szereplők: Aml Ameen, Shantol Jackson, Stephen Graham, Fraser James, Sheldon Shepherd, Everaldo Cleary - Világpremier

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .