Sundance 2017: Dráma kategória - World Cinema (nemzetközi alkotások)

Meg is érkezett a következő fesztiválos összeállítás, amelyben a Sundance Film Fesztivál nemzetközi drámái gyülekeznek, s várják, hogy olvasd el róluk a részleteket. Szám szerint itt is tizenkettő mérkőzik meg ebben a szekcióban.

Axolotl Overkill, német (írta és rendezte: Helene Hegemann) - Világpremier

Sztori: A 16 éves Mifti Berlinben él féltestvéreivel, gazdag és öntelt apjával, valamint drogos barátnőjével, Opheliával. Nemrégiben elhunyt anyját gyászolva Alice, a nála sokkal idősebb szélhámos megszállottjává válik.

Szereplők: Jasna Fritzi Bauer, Arly Jover, Mavie Hörbiger, Laura Tonke, Hans Löw, Bernhard Schütz

Berlin Syndrome, ausztrál (rendezte: Cate Shortland, forgatókönyv: Shaun Grant) - Világpremier

Sztori: Egy szenvedélyes nyári románc váratlan baljós fordulatot vesz, amikor egy ausztrál fotós egy berlini lakásban ébred, amelyet képtelen elhagyni.

Szereplők: Teresa Palmer, Max Riemelt

Carpinteros (Woodpeckers), dominikai (írta és rendezte: José María Cabral) - Világpremier

Sztori: Julián megtalálja a szerelmet egy olyan helyen, ahol még élni is képtelenségnek tűnik: a dominikai köztársaság Najayo Börtönében. Szerelme rabtársával, Yanellyvel jelnyelven szövődött, a több tucat börtönőr tudomása nélkül.

Szereplők: Jean Jean, Judith Rodriguez Perez, Ramón Emilio Candelario

Don't Swallow My Heart, Alligator Girl!, brazil-holland-francia-paraguayi (írta és rendezte: Felipe Bragança) - Világpremier

Sztori: Mese az emlékekről és a szerelemről. Joca, a 13 éves brazil fiú szerelmes egy paraguayi lányba. Hogy meghódítsa szerelmét, szembe kell szállnia az erőszakkal teli háború sújtotta régió múltjával és bátyja, Fernando, a motoros cowboy titkaival.

Szereplők: Cauã Reymond, Eduardo Macedo, Adeli Gonzales, Zahy Guajajara, Claudia Assunção, Ney Matogrosso

Family Life, chilei (rendezők: Alicia Scherson, Cristián Jiménez, forgatókönyv: Alejandro Zambra) - Világpremier

Sztori: Míg távoli rokona házára vigyáz, a magányos férfi kitalál egy történetet volt feleségéről, aki nem engedi lánya közelébe, csak hogy elnyerje az egyedülálló anya együttérzését, akit nemrég ismert meg.

Szereplők: Jorge Becker, Gabriela Arancibia, Blanca Lewin, Cristián Carvajal

Free and Easy, hongkongi (rendezte: Jun Geng, forgatókönyv: Jun Geng, Yuhua Feng, Bing Liu) - Világpremier

Sztori: Utazó szappanügynök érkezik az elszigetelt kínai városba, ahol egy bűntény történik, és egymás ellen fordítja a helybélieket, amely tragikomikus következményekkel jár.

God's Own Country, brit (írta és rendezte: Francis Lee) - Világpremier

Sztori: Tavasz Yorkshire-ben. A fiatal birkapásztor, Johny Saxby mindennapi problémáit ivászatba és alkalmi szexbe fojtja, mígnem egy romániai bevándorló, aki egy egyetlen szezon erejéig kap szerződést teljesen új irányba tereli John életét.

Szereplők: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Ian Hart, Gemma Jones

My Happy Family, georgiai (rendezők: Nana & Simon Ekvtimishvili, forgatókönyv: Nana Ekvtimishvili) - Világpremier

Sztori: Tibiliszi, Grúzia, 2016. A patriarchális társadalomban egy hétköznapi családban három generáció él egy fedél alatt. Mind megdöbbennek, mikor az 52 éves Manana úgy dönt, elköltözik szülei házából, hogy egyedül éljen. Családja és férje nélkül megkezdi utazását az ismeretlenbe.

Szereplők: Ia Shugliashvili, Merab Ninidze, Berta Khapava, Tsisia Qumsishvili, Giorgi Tabidze, Dimitri Oragvelidze

The Nile Hilton Incident, svéd (írta és rendezte: Tarik Saleh) - Világpremier

Sztori: A 2011-es forradalom előtt Kairóban Noredin rendőrnyomozó a hírhedt Kasr el-Nil őrsön dolgozik, amikor megkapja egy meggyilkolt énekes estét, hamar rájön, hogy a nyomozás szálai a társadalmi elithez vezetnek, az elnök legbelsőbb köreibe.

Szereplők: Fares Fares, Mari Malek, Mohamed Yousry, Yasser Ali Maher, Ahmed Selim, Hania Amar

Pop Aye, szingapúri-thaiföldi (írta és rendezte: Kirsten Tan) - Világpremier

Sztori: A kiábrándult építész váratlanul rég elvesztett elefántjára bukkan Bangkok utcáin. Az élmény inspirációt nyújt számára egy utazásra Thaiföldön, kettejük végső célja pedig az a föld lenne, ahol együtt felnőttek.

Szereplők: Thaneth Warakulnukroh, Penpak Sirikul, Bong

Sueño en otro idioma (I Dream in Another Language), mexikói (rendezte: Ernesto Contreras, forgatókönyv: Carlos Contreras) - Világpremier

Sztori: Egy ezer éves nyelvet, amelyen már ötven éve nem beszélt senki, mindössze ketten ismernek a földön, és egy fiatal nyelvész megpróbálja őket összehozni. De a múltban ködbe burkolódzva, a dzsungel mélyén van elrejtve a titok, amely a Zikril nyelv sorsát tárhatná fel.

Szereplők: Fernando Álvarez Rebeil, Eligio Meléndez, Manuel Poncelis, Fátima Molina, Juan Pablo de Santiago, Hoze Meléndez

The Wound, dél-afrikai (rendezte: John Trengove, forgatókönyv: John Trengove, Thando Mgqolozana, Malusi Bengu) - Világpremier

Sztori: Xolani, a magányos gyári munkás a hegyekbe utazik társaival egy csapat tinédzser férfivá avatási szertartására. Mikor legféltettebb titka, egy tiltott szerelem nyilvánosságra került, Xolani élete a feje tetejére áll.

Szereplők: Nakhane Touré, Bongile Mantsai, Niza Jay Ncoyini

A sztorik magyarítását Annalee-nek köszönhetjük, ezúton is örök hálám neki!

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .