Indiana Jones 5 George Lucas nélkül

A Collider ma reggelre virradóan arról számolt be, hogy az eddigi négy Indiana Jones-film executive producere, George Lucas nem vesz részt az Indiana Jones 5  elkészítésében.

indiana-jones-5-george-lucas-nelkul

Az infót David Koepp (Indy 4, Jurassic Park) forgatókönyvíró csepegtette el a forrásnak, amiből akár még jól is kijöhet az ötödik rész. Ebben egyébként semmi meglepő nincs, hiszen Lucas volt az, aki eladta a Lucasfilmet - a Star Warsszal együtt - a Disneynek, és már a Star Wars: Az ébredő Erő készítésében sem vett részt.

Koepp azzal trollkodott, hogy csupán annyit mondhat az Indy 5 cselekményéről, hogy Indy meghal a végén - majd nevetett. Nyilván ebben sincs semmi meglepő, hiszen Az ébredő Erőben is megtörténik, ami megtörténik - spoilermentes maradtam, hogy aki még nem látta az EP VII-et, az se dőljön a kardjába. Továbbá reménykedik benne, hogy jövő év októberében elkezdhetik a forgatást.

A franchise veteránjai, Kathleen Kennedy és Frank Marshall visszatérnek producerként, a rendező ismét Steven Spielberg lesz, és Harrison Ford sem hiányozhat. Nyilván van egy premierdátum is, amelyet korábban tűztek ki, ez pedig 2019. július 19-ére szól.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

9 hozzászólás

  1. Ha tényleg lesz Indiana Jones 5, akkor remélem az egy befejező rész lesz. Őszintén remélem, hogy nem folytatják egy másik szinésszel. A Han Solo-s csavarnak mi értelme volt úgy, hogy most meg majd Ehrenreich-ról akarják elhitetni velünk, hogy ő a fiatal Han? Zárják le a sztorit és vegyenek méltó búcsút a karaktertől. És soha ne nyúljon hozzá senki. Indiana Jones Ford nélkül vagy Rambo Stallone nélkül nem létezhet,

      • Edete

        Én vitatkoznék. Szerintem ha képesek kitalálni egy jó történetet a Han Solo filmnek (ami egyébként nem annyira bonyolult, hiszen a csempészek köré mindig lehet jó dolgokat szőni) akkor én boldogan beülök a filmre.

        Számomra inkább az öreg Ford “hősködése” kínos. Már az Indiana Jones 4 is kissé röhejes volt, mikor be akarta mesélni hogy Ford még nyugdíjasan is lámpákon csüng, meg a dzsungelben harcol. Megöregedni tudni kell. Imádtam Fordot, de ami jól állt a 80-as években, nem áll jól harminc évvel később.

  2. Lehetne egy jó történet, ami ürkalózokról vagy csempészekről szól, de az ne Han Solo legyen! Vegyék a fáradtságot és találjanak ki új karaktereket! Elég szarul de lezárták Han történetét az Ébredő Remake-ben. Most meg ne akarják Ford-ot helyettesiteni egy másodrangú szinésszel! Mi értelme volt kinyirni a karaktert, hogy ha két év múlva megint láthatjuk? Ráadásul mindenki tujda, hogy Han, Lando és Chewi nem halhatnak meg az előzményben. Akkor meg miért izguljunk? Jobb ha tisztességesen elbúcsúznak egy karaktertől, mint hogy nyúzzák róla a bőrt évtizedekig. Jó példa erre a Rambo 4. Ha nem lesz már több része, az a történet akkor is le lett szépen zárva.

    • Edete

      “Ráadásul mindenki tujda, hogy Han, Lando és Chewi nem halhatnak meg az előzményben.”
      Ennyi erővel mi értelme a X-men előzményeknek? A James Bond filmeknek? Vagy az egész Star Wars előzmény trilógiának?

      Azzal egyébként teljesen egyetértek hogy jobb lenne ha valami új karakter köré építenék a történetet, de engem egyáltalán nem zavar Solo sem. A lényeg a sztori. Legyen kreatív. Legyen új. Az Ep7-ben hiába volt benne Ford ettől még picivel sem lett jobb a film. Legalábbis számomra.

      • Hát szerintem egyik előzménynek sincs értelme. A Star Wars előzményeknek meg duplán. Darth Vaderből egy cuki kisiskolást csináltak, beleerőltették Boba Fet apját, Yoda egy politizáló és röpködő idióta lett és még sorolhatnám. Én X-MEN rajongóként jobban örültem volna, hogy ha folytatják a történetet és nem mennek vissza a múltba. Mondom ezt úgy, hogy nekem kurvára tetszett a First Class és a Future Past is. De már a legelső filmben bemutatták Magneto eredetét, Jean eredetét a 3. részben láthattuk. Wolverine eredetét pedig bemutatta a második rész, az Origins és az Apocalypse is.

  3. Hollingsworth

    Megérdemelne már egy jó részt Indy, mert az a 4dik rész meg Spielberg ufói…..jajjj…..soha többet!

    • Meg Shia Leböf, meg a szar CGI, meg az atomrobbanás túlélése a hütőben. Ezer sebből vérzik az a film.