Hét BIFA-jelölést kapott a Suszter!

A napokban jelentették be a British Independent Film Awards jelöléseit, melynek egyik győztese a John le Carré Árulás című világhírű regénye alapján készült, részben Budapesten forgatott Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Taylor, Soldier, Spy) című thriller. A film Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt,Toby Jones és Mark Strong főszereplésével az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában 2012. január 26-án kerül a hazai mozikba.

A december 4-én tartandó gálán a Suszter versenyben lesz a Legjobb Film, Tomas Alfredson a Legjobb Rendező, Gary Oldman a Legjobb Színész, Kathy Burke a Legjobb Női Mellékszereplő, Benedict Cumberbatch és Tom Hardy a Legjobb Férfi Mellékszereplő, Maria Djurkovic művészeti rendező pedig a Legjobb Technikai Teljesítmény kategóriában. A Suszter mellett a Shame és a Tyrannosaur szintén hét-hét jelölést kapott.

Hét BIFA-jelölést kapott a Suszter!

A brit független filmes gála a díjátadó szezon szempontjából fontos mérföldkő, hiszen - az eddigi tapasztalatok alapján – az ott jól szerepelt filmek útja gyakran az Oscarig vezet.

A hajdani kémet, az elképesztő intelligenciájú George Smileyt (Gary Oldman) visszahívják az angol hírszerzéshez. Úgy tűnik, kettős ügynök, ún. vakond vette be magát a Körönd kódnevű székhelyük falai közé. Lassan az is kiderül, hogy az illető a Körönd felső vezetésének öt, megingathatatlannak tűnő tagjaiból kerül ki. Ők az ambiciózus Percy Alleline (Toby Jones – A rítus) – Suszter kódnévvel; a nagyformátumú, közkedvelt Bill Haydon (Colin Firth – A király beszéde) Szabó kódnévvel; a kőkemény Roy Bland (Ciarán Hinds – Harry Potter és a halál ereklyéi) Baka kódnévvel; a „kis magyar” Toby Esterhase (David Dencik) Szegényemberként; és Smiley maga. Hogy közülük ki a Kém, még rejtély…

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .