Értékelés: Szex és New York 2 (Sex and the City 2)

Szex és New York 2A négy barátnő újra visszatér a mozivászonra, immáron másodszor. A folytatásból megtudhatjuk, mi történik kedvenceinkkel a boldogító igen kimondását követően. A filmben megismerhetjük Carrie (Sarah Jessica Parker) és Big (Chris Noth) kapcsolatát, mi történt velük az esküvő után, és hogyan élik mindennapjaikat. Charlotte (Kristin Davis) gyerekkori álma, hogy gyerekei lesznek, valóra válik, ám gyerekei az őrületbe kergetik, még úgy is, hogy egy bébiszitter a segítségére van. Samantha (Kim Cattrall) semmit sem változott az évek során, öltözködése és viselkedése továbbra is kihívó, mellyel a filmben a mohamedán vallású arabok ellenszenvét is sikerül kivívnia. Az egykori munkamániás Miranda (Cyntia Nixon) végül felmond, hogy több időt tölthessen családjával és barátnőivel.

Én is azok közé tartozom, akik nagyon várták már a folytatást, hiszen évek óta nagy rajongója vagyok a négy barátnő történetének. Az első néhány percben Carrie visszaemlékezik a nyolcvanas évekre, az akkori New York-ra és a négy barátnő találkozására. Michael Patrick King próbálta felülmúlni az első részt, de ez szerintem nem igazán sikerült neki. Melegházasság („langyi”) és Liza Minelli? Hirtelen azt sem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, ez már kicsit sok volt, főleg a Single Ladies tánc, amit Liza Minelli ropott a színpadon. A sztorit tekintve pedig nem tették túlzottan magasra a lécet. Míg a film első részében Mexikóba utaztak a csajok, most Abu Dhabiba pihentek ismét négyesben (melyet igazából Marokkóban forgattak). És talán azt is bátran kijelenthetem, hogy a két és fél órás film nagy része erről szólt. Én viszont ezt furcsának tartom, hiszen a kulcshelyszín New York lenne... Ezzel azonban semmi bajom nincs, hiszen fantasztikus sivatagi képekben gyönyörködhetünk, de egy magamfajta rajongó nem éppen erre számított. A sztorit talán kicsit feldobja, hogy a városi piacon találkozik Aiden (John Corbett) és Carrie, és talán kicsit elcsépelt, ami utána történik. Samantha megszokott stílusa a második részben is visszaköszönt, és talán joggal mondhatom, hogy az ő szájából hallhattuk a legjobb beszólásokat és poénokat. Szerintem Charlotte és Miranda párbeszéde volt az egyetlen a filmben, amely valóban őszinte volt és magával ragadott. A két barátnő spicces állapotban bevallja egymásnak, hogy miért nem boldogok férjükkel és gyerekeikkel. Végül pedig egy tipikus forgatókönyves taktika, hogy egy hatalmas mellekkel megáldott szőke lány, a bébiszitter nem jelenthet veszélyt Charlotte és Harry házasságára, hiszen a lány leszbikus.

Életszerűségét és humorát tekintve a film második része mindenképpen közelebb áll a sorozathoz. Mindaz, ami a sorozatban vicces és pörgős volt, a filmben eltúlozva jelenik meg. Látványát tekintve és a filmben szereplő ruhákat, cipőket illetően pedig mindenképpen remek. Ettől a filmtől én jóval többet vártam, de csak nagyon keveset kaptam, ezért egy 5/10-től nem tudok többet adni neki, és még jószívű voltam. Elgondolkodtam azon is, hogy vajon rá tudom-e majd venni magamat arra, hogy még egyszer megnézzem.

A z értékelés húgom tollából íródott.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

5 hozzászólás

  1. Megjegyzésként írom, hogy éjfélin voltak :) szerintem jobban jártak volna, ha átaludják az éjszakát :D

  2. Crash

    vagy ha nem forgatják le ezt a “filmet”

  3. Anonymous

    Szex és New York 3 – Egyszerre két Szex és New York mozifilmet forgatnak?
    Még be sem mutatták a második részt, ám az a hír járja, hogy megkezdődtek a Szex és New York harmadik nagyfilmjének munkálatai – ezt a The Sun brit bulvárlap állítja, s a hír igaz lehet, mivel a Warner Bros minél hamarább szeretné leforgatni, mert attól tartanak, hogy a szereplők kiöregednek a szerepükből. Így tehát hamarosan forog a kamera. Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon és Kristin Davis a negyvenes éveik közepén járnask, míg Kim Cattrall 53 éves. A színésznők szerint is lesz folytatás, erre akkor jöttek rá, amikor észrevették, hogy olyan jeleneteket is leforgatnak, amelyek egyáltalán nem illenek a második rész forgatókönyvébe. A Szex és New York producerei egyelőre mindent tagadnak, a New Line Cinema pedig csak egyszerűen annyit közölt: „A Szex És New York harmadik részéről szóló hírek nem igazak.” :D :D