Értékelés: Jonah Hex (Jonah Hex)

Jonah HexA legendás képregénysorozat lapjairól most előlép Jonah Hex (Josh Brolin), a sebhelyes arcú kalandor és könyörtelen fejvadász, aki még a halált is kicselezte, és aki nyomára bukkan bárkinek… és bárminek. Jonah erőszakos múltját legendák övezik; félig a földi világban, félig a túlvilágon él. Az egyetlen ember, akihez érzelmek fűzik, egy Lilah (Megan Fox) nevű prostituált, akin a bordélyban töltött évek szintén mély sebeket ejtettek. Jonah-t azonban kísérteni kezdi a múlt, amikor visszautasíthatatlan ajánlatot kap az amerikai hadseregtől: ha azt akarja, hogy visszavonják a fejére kitűzött vérdíjat, el kell kapnia a legveszedelmesebb bűnözőt, Quentin Turnbullt (John Malkovich). Csakhogy Jonah Turnbull ősellensége, és a földi pokol elszabadítására készülő eszelős terrorista semmitől sem riad vissza, hogy holtan láthassa a fejvadászt.

Nos, az a helyzet, hogy a kinti kritikusok már megírták Jonah Hex „történelmét” a nagykönyvbe, és sajnos egyet kell értenem velük. Hogy mi vele a probléma? A színészek biztosan nem, mert velük mondhatni smakkolt minden, viszont az újraforgatás nem hiszem, hogy pozitív dolog volt, illetve itt van Jimmy Hayward rendező neve. Első blikkre nekem sem tűnt ismerősnek, viszont a 2008-as Horton című animációs mese társrendezőjéről van szó, aki szerintem nem ilyen sikereket képzeld el második rendezésének. Vagy lehet, hogy Mark Neveldine és Brian Taylor forgatókönyvíró párossal lehetett a baj? Nézzük csak, például ők jegyzik a Gamer - Játék a végsőig, vagy a Crank 2. – Magasfeszültség (Crank: High Voltage) című filmeket, illetve előre félek, mit hoznak ki A Szellemlovas folytatásból (Ghost Rider: Spirit of Vengeance). Ellenben mindezzel a film történetébe azért nem kötök bele, mert egy bosszúállós westernről beszélünk, amibe olykor került némi akció, és nekem ez a cselekményszál ebbe a 80 percecskébe bőven elég volt.

Akciók-harcok: egy kicsit több mindent vártam, például elfért volna benne pár percnyi háborús jelenet és az alapjáraton is húzhattak volna feljebb, mivel összességében nem kötött le, csak olykor egy-egy jelenet erejéig. A lovas gépfegyver nekem bejött, és mondanám, hogy ez már nem vadnyugatias, mint ahogyan a tömegpusztító bomba sem, de a képregényes gyökerei miatt ezek nem válnak fájó ponttá. Nagyon megmaradt egy lovaglós jelenet, amikor piszkosul idegesítőre/amatőr videósra sikerült a kamerakövetés, illetve ami nagyon zavart, hogy Hex és Turnbull személyes találkáját rövidre fogták, és csak macska-egér játékot űztek.

Josh Brolint legutóbb a Tőzsdecápák - A pénz nem alszikban láttam, és itt ugyancsak jó szerepet írtak rá, mivel elhittem neki a karaktert, viszont ami kicsit csípte a szemem, hogy aki ismeri a képregényt, tudja, hogy a sebhelye nem így keletkezett, persze ehhez neki semmi köze. Megan Fox kisebb szerepet kapott, mint a DVD borítón, vagy a posztereken, amit kicsit sajnálok, de legalább szexi és dögös volt, mint ahogyan karaktere megkívánta, és ahogyan már megszokhattuk tőle. John Malkovichnak jól állt a fő gonosz szerepe, és úgy gondolom, Hex méltó ellenfelére talált Quentin Turnbull-ban. Lance Reddick (Fringe) jelen volt egy cameo-szerep erejéig, ő szállította Hex különleges fegyvereit. Tökéletes választás.

Szinkronhangilag panaszra nem lehet okunk, legalább az minőségire sikerült, ha már a film hagy kivetni valót maga után, és végre senkinél nem idegesített a magyar szinkron. A végére már kezdett olyan lenni, mint amilyennek végig kellet volna, hogy legyen, ott már volt akció, kaland és harc is, de nekem ez csak a 5/10-es szintet ütött meg.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .