CineFest 2015: Versenyen kívül: Kitekintő kategória

Úgy gondolom, a 12. Jameson CineFest Kitekintő kategóriájára sem lehet panaszunk, hiszen igazi különlegességeket láthatunk a fesztiválon, amelyek alighanem a legjobb helyen és időben kerülnek levetítésre. Nyilván felülmúlható korábbi fesztiválokkal, ahol az adott film premierjét tartották, de maradjunk magyar viszonylatban. Elég a fecsegésből!

Szerelem 3D (Love) - Franciaország/Belgium, 130 perc

Rendező: Gaspar Noé

Szereplők: Gaspar Noé, Aomi Muyock, Klara Kristin

Sztori: Itt egy film, ami egyetlen dologról szól, arról, amit Casanova a „dolgok dolgának” nevezett, a dologról, amire - bár Uram bocsá', hogy bevalljuk - a legtöbbet gondolunk. Itt egy film, ami tényleg bemutatja a szexet, a dolgot, amiből kisbabák lesznek - és itt nem arra a félénk próbálkozásra és varázslatos élvezetre gondolunk, amit a legtöbb film szexként próbál eladni. Talán Gaspar Noé a filmtörténet egyetlen rendezője, aki leforgat egy két és fél órás 3D-s pornót és nyugodt szívvel mondhatja, hogy ez az eddigi legkevésbé provokatív filmje.

Kitekintő_01_Szerelem 3D

Gyalogáldozat (Pawn Sacrifice) - USA, 116 perc

Rendező: Edward Zwick

Szereplők: Tobey Maguire, Liev Schreiber, Lily Rabe, Peter Sarsgaard

Sztori: A hidegháború teljes erővel dübörög. Ebben a megragadó, igaz történetben az amerikai sakk-csoda Bobby Fischer (Tobey Maguire) hirtelen két szuperhatalom küzdelmének kellős közepén találja magát, amikor kihívja egy játszmára a Szovjetuniót. A Liev Schreiber és Peter Sargaard főszereplésével készült Gyalogáldozat Fischer félelmetes egyensúlyozásáról szól zsenialitás és őrület határán, és bemutatja egy brooklyni kölyök tündöklését és bukását, akire az egész világ felfigyelt.

Kitekintő_02_Gyalogáldozat

Mr. Holmes - USA/Anglia, 104 perc

Rendező: Bill Condon

Szereplők: Ian McKellen, Laura Linney, Hiroyuki Sanada, Hattie Morahan

Sztori: A film története a már régóta nyugdíjas éveit tengető Sherlock Holmest mutatja be, akit egy öt évvel ezelőtti megoldatlan ügy kísért. Csupán néhány dologra emlékszik: egy dühös férjjel való konfrontációra, és egy titkos kötelékre a férj szép, ugyanakkor labilis feleségével. Legendás képességeinek segítségével nekivág az ügynek, és most hajdani társa, Watson sem kerül képbe, így Holmesnak egyedül kell szembenéznie élete legkeményebb esetével. Az alapokat Mitch Cullin azonos című regénye adta.

Kitekintő_03_Mr Holmes

Kábszer (Dope) - USA, 103 perc

Rendező: Rick Famuyiwa

Szereplők: Shameik Moore, Tony Revolori, Kiersey Clemons

Sztori: Malcolm Adekanbi büszke okostojás. A Trónok Harca a kedvenc sorozata, van saját punk bandája, a Harvardra jelentkezik, és szenvedélyesen rajong a '90-es évek hip-hop zenéjéért. Igyekszik saját stílust teremteni, önmaga lenni, de ez valahogy senkinek sem tetszik - sem a környék drogkereskedőinek, sem a suli bikáinak, de még a tanároknak sem. Malcolm problémái akkor kezdődnek, amikor belefut egy kábítószer kereskedőbe, Domba. Stréber barátaival együtt arra kényszerülnek, hogy minden lelkesedés nélkül nekiálljanak drogot árulni.

Kitekintő_04_Kábszer

Mélyütés (Southpaw) - USA, 123 perc

Rendező: Antoine Fuqua

Szereplők: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Oona Laurence

Sztori: Billy Hope a karrierje csúcsán jár. Gyönyörű háza és szerető családja van. Bármennyire megy is a szekér, a felesége, Maureen, igyekszik rávenni a visszavonulásra, hogy több idejük legyen a lányukra, Leilára. Billy kötélnek áll és egy bulin be is jelenti, hogy vége. Amikor azonban az egyik riválisával való csetepaté során Maureen-t véletlenül eltalálja egy golyó Billy lába alól kicsúszik a talaj. Destruktív viselkedése miatt Leilát elveszi tőle a gyámügy. Egyetlen esélye marad, hogy visszakapja: Titus „Tick” Wills edző segítségével vissza kell térnie a boksz világába.

Kitekintő_05_Mélyütés

A 12. Jameson CineFest szeptember 11-től 20-ig lesz látogatható. Mindenkinek jó szórakozást, és barátkozást kívánok!

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .