Cannes 2014: Megvan a zsűri elnöke

Az Oscar-díjas Jane Campion lesz a 67. Cannes-i Film Fesztivál (67th Cannes Film Festival) zsűrijének elnöke - hozta nyilvánosságra a hírt a The Hollywood Reporter.

Director Jane Campion poses for a portrait at the 34th Toronto International Film Festival in Toronto Sunday, Sept. 13, 2009. (AP Photo/Carlo Allegri)

Az új-zélandi származású rendezőnő az első, és egyetlen nő, aki megkapta a fesztivál legnagyobb elismerését, az Arany Pálma-díjat, amelyre az 1993-as Zongoraleckével (The Piano) szolgált rá. Ez a film elhozta Holly Hunternek Oscar-díjat, és az akkor 11 éves Anna Paquin is megnyerte a Legjobb női mellékszereplőnek járó aranyszobrot, de Campion a Legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában is győzedelmeskedett.

Cannes 2014 Megvan a zsűri elnöke 02

Campion 1986-ban látogatott el először a fesztiválra, és rögtön meg is nyerte a rövidfilmekért kiosztásra kerülő Arany Pálmát a Peel című első rövidfilmjével, és azóta is rendszeres látogatója az eseménynek. Sőt, tavaly is zsűri elnök szerepet töltött be, akkor a rövidfilmes zsűrit képviselte, a zsűri elnöke pedig Steven Spielberg volt. A fesztiválra idén május 14. és 25. között kerül sor.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .