Az amerikai álom 3D-ben

Cannes. A nagy Gatsby című film vetítésével kezdődött a fesztivál Cannes-ban. Az ausztrál rendező Baz Luhrman (Rómeó és Júlia, Moulin Rouge!) filmje, A nagy Gatsby (The Great Gatsby) nyitotta a 66. Cannes-i filmfesztivált.

Több szempontból is stílusos választás ez a fesztivál részéről, egyrészt azért, mert Luhrmann legújabb, az 1920-as évek Amerikáját megidéző látványorgiája kellően lenyűgöző nyitánya a fesztiválnak, ami éppen annyira a talmi csillogásról, fényűző partikról és önfeledten szórakozó, pezsgőmámorban úszó, felszínes emberekről szól, mint F. Scitt Fitzgerald híres regénye.

Az amerikai álom 3D-ben

A kritikusokat mindig alaposan megosztó Luhrmann alkotására most is inkább a közönség volt vevő, szívesen fogadva a 3D-ben vászonra álmodott jazz korszakot és az amerikai álmot megtestesítő, örökkön ugyanazt a délibábot kergető milliárdos történetét.

A titokzatos Jay Gatsby szerepében Leonardo DiCaprio látható, aki két évtizeddel ezelőtt Rómeót alakította a rendező irányítása alatt és akit Luhrmann már régóta kiszemelt Gatsby szerepére, mivel szerint DiCaprioban ott van a romantikus hős és a megszállott álmodozó sötétebb, titokzatosabb oldala is. A nagy Gatsby ezúttal nem több, mint egy megelevenedett színes képeskönyv, éppen ezért sokat dob rajta a 3D, egyben jól mutatva, a mozi jövőjét.

Szövegforrás: Észak-Magyarország (csütörtök), Váró Kata Anna

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .