True Blood 3. évad novembertől az HBO-n

True Blood 3. évad novembertől az HBO-n

Bon Temps városa még ki sem heverte a Maenadok rémuralmát, a louisianai kisváros lakóit máris újabb csapás fenyegeti egy falka gonosz, vérszívó vérfarkas képében, akik mellett Maryann kéjes gonosztettei szinte ártalmatlannak tűnnek. Sookie pedig elkeseredett keresésbe kezd, hogy megtalálja szerelmét, a második évad végén eltűnt Billt. Az HBO sikersorozatának harmadik évadjában tehát izgalmakban és vérben ismét nem lesz hiány. A legújabb etap már októbertől elérhető az HBO On Demand filmtárában, majd november 23-án az HBO-n is elindul a vérszívás.
A romantikát, izgalmat, misztikumot és humort elegyítő True Blood - Inni és élni hagyni a nem túl távoli jövőben játszódik, amikor a vámpírok előmerészkednek koporsóikból. A tömeggyártott szintetikus vér feltalálásának köszönhetően ugyanis nincs szükségük többé az emberekre, hogy véréhségüket kielégítsék. A sorozat az emberek gondolataiban olvasó pincérnő, Sookie Stackhouse (Anna Paquin, akit ezért a szerepéért Golden Globe-díjjal jutalmaztak) és szerelme, a második évad végén eltűnt, 174 éves vámpír, Bill Compton (Stephen Moyer) közötti románc körül bonyolódik.
A második évad a nézők és az amerikai sajtó körében egyaránt kedvező fogadtatásra talált: a Boston Globe az „egyszerűen tökéletes” jelzővel illette, míg a San Francisco Chronicle „véresen jó”-nak titulálta a sorozatot. A New York-i Daily News pedig a „kivételesen jó szereplőgárdát” méltatta.

A True Blood - Inni és élni hagyni az Oscar- és Emmy-díjas Alan Ball (Sírhant Művek) szexi, félelmetes és rendkívül szórakoztató drámasorozata, amelynek harmadik évadja Charlaine Harris harmadik Sookie Stackhouse-regényén alapul, amely a könyvsorozat további hét kötetével együtt fellelhető a hazai könyvesboltokban az Ulpius-ház Könyvkiadó kiadásában.

És hogy mire is számíthat az, aki a sorozat legújabb évadját választja?
A harmadik évad kezdetén Sookie kétségbeesetten próbálja felderíteni vőlegénye hollétét a helyiek segítségével (és gyakran hátráltatásával), és útja során élő és élőhalott betolakodók pokoli földjére téved, ahol Mississippi Vámpírkirályával, Russell Edgingtonnal (Denis O’Hare) és követőivel találja magát szemben: egy falka gonosz vérfarkassal, akik vámpírvéren élnek. Mivel senki máshoz nem fordulhat, Sookie (ismét) Eric, a vámpír seriff (Alexander Skarsgård) segítségét kéri, hogy megtalálja Billt. Ericet egyáltalán nem érdekli vetélytársa, de Alcide-ot (Joe Manganiello), a jó szándékú vérfarkast Sookie segítségére küldi. Eközben Russell keresi a módját, hogyan szilárdíthatná meg még jobban a hatalmát. Sookie alakváltó főnöke, Sam (Sam Trammell) a biológiai gyökereit kutatja, mielőtt visszatérne a Merlotte’s-ba. Sookie barátnője, Tara (Rutina Wesley), akit teljesen lesújtott Eggs halála, (ismét) rossz helyen akad újabb szenvedélyre. Tara vámpírkapcsolatokkal rendelkező unokatestvére, Lafayette (Nelsan Ellis) meglátogatja az anyját, és eközben szerelemre talál. Sookie állandóan bajba kerülő testvére, Jason (Ryan Kwanten) a kiteljesedést keresi egy meglepő munkában. A Bill által megtérített fiatal vámpírlány, Jessica (Deborah Ann Woll) útmutatást keres Bill távollétében, Hoyt (Jim Parrack) pedig megpróbálja visszahódítani Jessicát.

Visszatérő szereplők:
Sookie Stackhouse - Anna Paquin (X-Men-filmek, Zongoralecke)
Bill Compton - Stephen Moyer (Álomgyári feleség)
Jason Stackhouse - Ryan Kwanten (Mindig nyár)
Tara Thornton - Rutina Wesley (Mozdulj és lépj)
Sam Merlotte - Sam Trammell (Amy-nek ítélve)
Lafayette Reynolds - Nelsan Ellis (The Inside)
Andy Bellefleur nyomozó - Chris Bauer (Drót)
Arlene Fowler - Carrie Preston (Kétely)
Terry Bellefleur - Todd Lowe (Szívek szállodája)
Hoyt Fortenberry - Jim Parrack (Gyilkos elmék)
Eric Northman vámpír seriff - Alexander Skarsgård (Gyilkos megszállás)
Jessica Hamby - Deborah Ann Woll (A helyszínelők)
Bud Dearborne seriff - William Sanderson (Deadwood)
Lorena Krasiki - Mariana Klaveno (The Sitter)
Pam De Beaufort - Kristin Bauer (Született feleségek)
Sophie-Anne Leclerq, Louisiana Vámpírkirálynője - Evan Rachel Wood (Csak a szerelem kell)
A harmadik évadban megjelenő szereplők:
Russell Edgington, Mississippi Vámpírkirálya - Denis O’Hare (Milk)
Alcide, vérfarkas - Joe Manganiello (Pókember 3.)
Debbie Pelt, Alcide vérfarkas exbarátnője - Brit Morgan (The Middleman)
Talbot, Russell kísérője - Theo Alexander (Chuck)
Coot, Russellnek dolgozó vérfarkas - Grant Bowler (Lost - Eltűntek)
Holly, egy új pincérnő a Merlotte’s-ban - Lauren Bowles (Hazudj, ha tudsz!)
Tommy Mickens, Sam régen eltűnt fivére - Marshall Allman (A szökés)
Melinda Mickens, Sam anyja - J. Smith Cameron (Esküdt ellenségek)
Joe Lee Mickens, Sam apja - Cooper Huckabee (A helyszínelők)
Ruby Jean Reynolds, Lafayette intézetben lévő anyja - Alfre Woodard (Született feleségek)
Franklin Mott, egy titkos tervvel rendelkező vámpír - James Frain (Tudorok)
Jesus Velasquez, egy ápoló, aki Lafayette-tel áll összeköttetésben - Kevin Alejandro (Southland)
Crystal Norris, a városba érkező szőke lány, aki azonnal egy hullámhosszra kerül Jasonnel - Lindsay Pulsipher (The Beast)

A True Blood - Inni és élni hagyni harmadik évadja októbertől elérhető az HBO On Demand filmtárában, majd november 23-án az HBO-n is elindul a vérszívás.
A harmadik évadhoz kapcsolódó minizódok és videók már megtalálhatók a True Blood minisite-on.
Az HBO On Demand az HBO házi filmtára. A digitális videotékaként működő HBO OD korlátlan mozizást tesz lehetővé a nap 24 órájában. A nézők kezükbe vehetik az irányítást, kiválaszthatják a műsorkínálatból a leginkább kedvükre valót, és akkor indíthatják a lejátszást, amikor kedvük tartja. A filmet megállíthatják, visszatekerhetik, és akár egy későbbi időpontban folytathatják. Az HBO OD hetente frissülő kínálatában átlagosan 70 cím közül, azaz kb. 120 órányi filmből és sorozatból választhatnak a nézők. A változatos műsorkínálat jegyében egy műsor négy hétig szerepel a kínálatban, majd új kerül a helyére, minden hétfőn lecserélődnek a legrégebben a filmtárban elérhető címek.
Az HBO házi filmtára jelenleg a T-Home és az Invitel szolgáltatási területén IPTV rendszeren, illetve a UPC digitális kábelrendszerén keresztül érhető el. A szolgáltatás alapfeltétele az HBO Pak (csak az Invitel esetében) vagy HBO MaxPak előfizetés megléte. Jelenleg a UPC digitális kábelrendszerén keresztül az HBO MaxPak-előfizetők további külön havi- és kölcsönzési díj nélkül élvezhetik az HBO házi filmtára nyújtotta szabadságot.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .