Paul Greengrass és Matt Damon a Bourne franchise-ról

Paul Greengrass és Matt Damon a Bourne franchise

A rendező és a színész a minap tartották március 12-én bemutatkozó új filmjük, a Zöld zóna (Green Zone)sajtótájékoztatóját, ahol természetesen a negyedik Bourne mozi is szóba került, melyből Greengrass még december elején szállt ki.

 

 

 

Íme, a „szakítás” története saját szavaival:

Nézzék, imádom a Bourne franchise-t, hatalmas dolog, hogy részt vehettem benne, és minden tőlem telhetőt beleadtam az általam rendezett két részbe. De ősszel, amikor igazán elgondolkoztam a dolgokon, és több más lehetőség is felmerült előttem, elértem egy olyan pontra, amikor rájöttem, hogy megcsináltam. Nem kell semmi többet csinálnod egy olyan franchise-zal, amit persze nyilván folytatni kell, de a folytatás érdekében újra kell indítani a történetét, és más szemszögből kell megközelíteni. Egyszerűen úgy éreztem, hogy teljesítettem a rám eső feladatot, és ebben nincs semmi természetellenes. Egy film készítése 19 hónapot vesz el az életedből, a hét minden napján dolgozol rajta, napi 20 órát, ráadásul, voltak más projektek is, amik felkeltették az érdeklődésemet. Úgy éreztem, hogy igazán csodás időt töltöttünk együtt a stábbal, és szeretném, ha folytatódna a franchise. A híresztelésekre reagálva el kell mondanom, hogy soha, semmiféle vita nem volt köztünk a stúdióval. Egyszerűen csak elgondolkoztam, és felmerült bennem a kérdés, hogy miről szólna a film, ha megcsinálnám? És, ha eljutsz erre a pontra, az egyetlen lehetőség, hogy kiszállsz, és inkább valami másba vágsz bele. Ezt elmondtam nekik is, és teljesen megértőek voltak, és mikor felvetettem, hogy más filmeket majd csinálhatnánk együtt, azt mondták, nagyszerű.

Matt Damon a következőket mondta el a tervezett előzményfilmmel kapcsolatban:

Szerintem jó ötlet lenne egy előzményfilm, és ha valamelyik stúdió felkarolja a franchise-t, a végtelenségig folytathatnák a sztorit a karakterrel. A fickó már háromszor nyerte vissza az emlékezetét, nem hiszem, hogy bárki is egy olyan negyedik részre vágyna, melyben ismét azt mondanám, hogy „nem emlékszem semmire”. De szerintem jó lenne további Bourne filmeket csinálni más színésszel, legyen az akár Ryan Gossling, Russel Crowe vagy Denzel Washington, és 2-3 részen át ők alakíthatnák Bourne-t, így olyanná válna a karakter, mint a 007-es. Szóval, ha Paul és én az elkövetkező tíz évben összehoznánk egy újabb Bourne-filmet, utána átadnánk a karaktert másnak, így folytatódhatna a dolog.

Matt néhány szóban a True Grit című filmről is beszélt, melynek forgatása a jövő hónapban kezdődik:

Igazán nagyszerű a forgatókönyv. A könyv alapján írták, amit én még nem olvastam, de érdemes elolvasni. Szeretem a western filmeket, és a Coen testvéreket is, így egyértelmű, hogy nagyon érdekelt a dolog.

A Steven Soderbergh rendezővel esedékes filmjeikről a következőket mondta:

A Contagion forgatókönyvét Scott Burns írta, aki Az informátor!-ét is. Ez egy igazán sok szereplőt felvonultató film lesz, én egy kisebb szerepet fogok benne játszani, utána pedig a Liberace című filmen is együtt fogunk dolgozni Stevennel, valamikor jövőre. Ezek közül még egyiknek sem kezdődtek el komolyabban a munkálatai, minden Steven időrendjétől függ, bár, ha összejön a Robert F. Kennedy film, az megváltoztatná a dolgokat. Nagyon szeretném eljátszani őt. De mindhárom filmben nagyon szívesen részt vennék.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .